ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Schäferle

Zelfgemaakte farfalle pasta

Maak zelfgemaakte farfalle pasta met dit eenvoudige recept.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 250 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 3 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 1 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 el lauw water Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

In een kom mengen we meel met eieren, olie, zout en lauw water.

2. Stap

We bereiden een glad en stevig deeg, dat we even laten rusten.

3. Stap

We rollen het vaak dun uit.

4. Stap

We bestrooien het zachtjes met bloem en snijden het in reepjes van 4 cm, die we vervolgens verder snijden in stukjes van 3 cm. We krijgen een stuk deeg in de vorm van een rechthoek van 4x3 cm.

5. Stap

We maken een farfalle vorm uit rechthoeken. We houden het midden van het deeg vast met onze wijsvinger, en trekken de randen van het deeg met onze duim en middelvinger naar het midden richting de wijsvinger.

6. Stap

Druk zachtjes in het midden van de afgewerkte strik om de vorm te behouden.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Pasta

111 recepten