ADVERTENTIE

Bron :: RitaE from Pixabay

Wortel-broccolisoep

Dit is een gezonde en smakelijke soep vol vitaminen. Ik kook graag wortel-broccolisoep tijdens de koudere dagen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 Stukken wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk broccoli Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 Stukken teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 2 theelepels zeezout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 theelepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 stukjes aardappel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Schil en snijd de wortel, aardappel, broccoli en ui in kleinere stukjes. Pel de knoflook.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak het tot het goudbruin is.

3. Stap

Voeg de gesneden broccoli, aardappel en wortel toe, zout en peper. Bak kort aan.

4. Stap

Giet de groenten met bouillon, voeg kruiden toe en kook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als de groente zacht is, mix de soep tot een gladde massa.

6. Stap

Serveer de soep warm, bestrooid met kruiden naar keuze.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Wortel-broccolisoep

Dit is een gezonde en smakelijke soep vol vitaminen. Ik kook graag wortel-broccolisoep tijdens de koudere dagen.

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Schil en snijd de wortel, aardappel, broccoli en ui in kleinere stukjes. Pel de knoflook.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak het tot het goudbruin is.

3. Stap

Voeg de gesneden broccoli, aardappel en wortel toe, zout en peper. Bak kort aan.

4. Stap

Giet de groenten met bouillon, voeg kruiden toe en kook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

5. Stap

Als de groente zacht is, mix de soep tot een gladde massa.

6. Stap

Serveer de soep warm, bestrooid met kruiden naar keuze.

Ingrediënten
2 Stukken
wortelen
1 stuk
broccoli
1 stuk
De Ui
2 Stukken
teentjes knoflook
1 l
Groentebouillon
2 theelepels
zeezout
1 theelepel
Zwarte peper
1 theelepel
olijfolie
1 stukjes
aardappel