ADVERTENTIE

Walnoot-honingkoekjes

Kent u dat, wanneer u op elk moment van de dag zin heeft in iets lekkers. Probeer deze zachte koekjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
28
  • 1 stukjes Appel Toegevoegd aan
  • 200 ml water Toegevoegd aan
  • 6 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 1 lepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 lepel Thee Soda Bicarbonaten Toegevoegd aan
  • 12 lepels Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 200 ml Olijfolie Toegevoegd aan
  • 500 g Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 100 g Van walnoten of wat we thuis vinden Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Bak de fijngehakte appel in een verwarmde pan gedurende 2-3 minuten, tot ze beginnen te verzachten. Giet er water over en kook ongeveer 10 minuten, of tot het water is verdampt.

2. Stap

Ondertussen mixen we de noten tot ze fijngehakt lijken.

3. Stap

Verplaats de appel naar de kom en meng honing, kaneel, bakpoeder, vanille en olie erdoor. Meng alles goed en voeg dan geleidelijk de bloem toe. Het is het beste om het deeg met je handen te kneden. Het deeg zal zacht, vet en niet plakkerig zijn.

4. Stap

We bedekken de mand met folie en zetten hem 1 uur in de koelkast.

ADVERTENTIE
5. Stap

Na het rusten verdelen we het deeg in twee delen. We rollen het uit tussen 2 stukken bakpapier. We rollen het uit tot een dikte van ongeveer ½ cm. Met een glas snijden we koekjes uit het deeg en verplaatsen we ze naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

6. Stap

U kunt de koekjes bestrooien met gehakte noten of gehakte pure chocolade.

7. Stap

We bakken op 200 ˚C, ongeveer 8-10 minuten of tot ze gaar zijn.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Patush

Walnoot-honingkoekjes

Kent u dat, wanneer u op elk moment van de dag zin heeft in iets lekkers. Probeer deze zachte koekjes.

50
Notulen
28
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bak de fijngehakte appel in een verwarmde pan gedurende 2-3 minuten, tot ze beginnen te verzachten. Giet er water over en kook ongeveer 10 minuten, of tot het water is verdampt.

2. Stap

Ondertussen mixen we de noten tot ze fijngehakt lijken.

3. Stap

Verplaats de appel naar de kom en meng honing, kaneel, bakpoeder, vanille en olie erdoor. Meng alles goed en voeg dan geleidelijk de bloem toe. Het is het beste om het deeg met je handen te kneden. Het deeg zal zacht, vet en niet plakkerig zijn.

4. Stap

We bedekken de mand met folie en zetten hem 1 uur in de koelkast.

5. Stap

Na het rusten verdelen we het deeg in twee delen. We rollen het uit tussen 2 stukken bakpapier. We rollen het uit tot een dikte van ongeveer ½ cm. Met een glas snijden we koekjes uit het deeg en verplaatsen we ze naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

6. Stap

U kunt de koekjes bestrooien met gehakte noten of gehakte pure chocolade.

7. Stap

We bakken op 200 ˚C, ongeveer 8-10 minuten of tot ze gaar zijn.

Ingrediënten
1 stukjes
Appel
200 ml
water
6 lepels
Honing
1 lepel
Kaneel
1 lepel
Thee Soda Bicarbonaten
12 lepels
Vanille-extract
200 ml
Olijfolie
500 g
Gladde speltmeel
100 g
Van walnoten of wat we thuis vinden