ADVERTENTIE
Wortel cupcakes met mascarpone crème

Wortel cupcakes met mascarpone crème

Deze portie is ongeveer goed voor 18 stuks 😊 Deze cupcakes zijn zacht, donzig en vochtig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
18

Ingrediënten

  • 200 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 100 g Verhuur van gehakte walnoten Toegevoegd aan
  • 12 lepels Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • 12 lepels Eetbare soda Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • Knijpen Gemalen vanille of vanillestok Toegevoegd aan
  • 150 g Bruine suiker Toegevoegd aan
  • 3 Eieren Toegevoegd aan
  • 100 ml Olie Toegevoegd aan
  • 300 g Geraspte wortel Toegevoegd aan
  • 80 g Veenbessen Toegevoegd aan

Crème

  • 300 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 100 g Zachte smeerbare kwark Toegevoegd aan
  • 50 g Poedersuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We kloppen de eieren met suiker tot schuim. We voegen geleidelijk olie, walnoten, droge ingrediënten toe: bloem met bakpoeder, soda, kaneel, vanille. We mixen op lage snelheden en voegen handmatig geraspte wortel en veenbessen toe. We vullen het deeg in de vorm en bakken op 180 graden, ongeveer 15 - 20 minuten. We controleren met een houten prikker, als er deeg aan blijft hangen bakken we verder, als het droog is, is het klaar.

2. Stap

Laat het afkoelen.

3. Stap

Mascarpone crème:

4. Stap

We mengen de mascarpone met de kwark en de suiker. We vullen een spuitzak en verspreiden de room op de afgekoelde cupcakes.

5. Stap

Eet smakelijk 😍

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

918 recepten

Havervlokken

28 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten