ADVERTENTIE
Wortel cupcakes met mascarpone crème
Deze portie is ongeveer goed voor 18 stuks 😊 Deze cupcakes zijn zacht, donzig en vochtig.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
18
Ingrediënten
- 200 g Glad meel
- 100 g Verhuur van gehakte walnoten
- 1⁄2 lepels Gemalen kaneel
- 1⁄2 lepels Eetbare soda
- 1 lepel Bakpoeder
- Knijpen Gemalen vanille of vanillestok
- 150 g Bruine suiker
- 3 Eieren
- 100 ml Olie
- 300 g Geraspte wortel
- 80 g Veenbessen
Crème
- 300 g mascarpone
- 100 g Zachte smeerbare kwark
- 50 g Poedersuiker
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
We kloppen de eieren met suiker tot schuim. We voegen geleidelijk olie, walnoten, droge ingrediënten toe: bloem met bakpoeder, soda, kaneel, vanille. We mixen op lage snelheden en voegen handmatig geraspte wortel en veenbessen toe. We vullen het deeg in de vorm en bakken op 180 graden, ongeveer 15 - 20 minuten. We controleren met een houten prikker, als er deeg aan blijft hangen bakken we verder, als het droog is, is het klaar.
2. Stap
Laat het afkoelen.
3. Stap
Mascarpone crème:
4. Stap
We mengen de mascarpone met de kwark en de suiker. We vullen een spuitzak en verspreiden de room op de afgekoelde cupcakes.
5. Stap
Eet smakelijk 😍