ADVERTENTIE

Eendenpaté

Lekkere zelfgemaakte paté

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 De Ui Toegevoegd aan
  • 100 g Boter Toegevoegd aan
  • 50 g Engelse spek Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Gedroogde paddenstoelen Toegevoegd aan
  • 500 g Van eendenlever kun je ook kip Toegevoegd aan
  • 150 ml Droge rode wijn Toegevoegd aan
  • Vers Of gedroogde tijm Toegevoegd aan
  • Versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • zout Naar smaak Toegevoegd aan
  • k Indienen Toegevoegd aan
  • 3 stokbrood Toegevoegd aan
  • vers bramen Toegevoegd aan
  • Zwarte bessenjam Toegevoegd aan
  • Bramencrunch Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.

Snijd de bacon en de ui fijn, bak ze goudbruin in boter, haal ze uit de pan en laat het vet in de pan om in te bakken. Leg de fijngehakte gedroogde paddestoelen en knoflook ongeveer een minuut in de pan en bak de kippenlevers snel bruin en giet er wijn over. Als het bijna allemaal is verdampt, voeg dan een deel van de bacon en ui terug in de pan (bewaar een deel voor de garnering), haal van het vuur en pureer tot glad. Serveer op een geroosterd stokbrood, smeer de paté erover en voeg een beetje jam en bloedworst toe en bestrooi met geroosterde bacon en ui die je aan de kant hebt gehouden. (Wees niet bang voor de combinatie van de smaken van jam en paté. Het past perfect. Eet smakelijk

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Erika171

Eendenpaté

Lekkere zelfgemaakte paté

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure

Snijd de bacon en de ui fijn, bak ze goudbruin in boter, haal ze uit de pan en laat het vet in de pan om in te bakken. Leg de fijngehakte gedroogde paddestoelen en knoflook ongeveer een minuut in de pan en bak de kippenlevers snel bruin en giet er wijn over. Als het bijna allemaal is verdampt, voeg dan een deel van de bacon en ui terug in de pan (bewaar een deel voor de garnering), haal van het vuur en pureer tot glad. Serveer op een geroosterd stokbrood, smeer de paté erover en voeg een beetje jam en bloedworst toe en bestrooi met geroosterde bacon en ui die je aan de kant hebt gehouden. (Wees niet bang voor de combinatie van de smaken van jam en paté. Het past perfect. Eet smakelijk

Ingrediënten
1
De Ui
100 g
Boter
50 g
Engelse spek
2 kruidnagel
Knoflook
1 Lepel
Gedroogde paddenstoelen
500 g
Van eendenlever kun je ook kip
150 ml
Droge rode wijn
Vers
Of gedroogde tijm
Versgemalen zwarte peper
zout
Naar smaak
k
Indienen
3
stokbrood
vers
bramen
Zwarte bessenjam
Bramencrunch