ADVERTENTIE

Perzikjam

Zelfgemaakte perzikjam, ideaal voor op brood of pannenkoeken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 1 kg Perzik Toegevoegd aan
  • 700 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Spoel de perziken af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in kleine stukjes.

2. Stap

Doe de perziken in de pan, voeg suiker toe en laat 1 uur staan.

3. Stap

Voeg na een uur het sap van een citroen toe en laat de pot op een matig vuur staan.

4. Stap

Roer tijdens het koken zodat de jam niet aanbrandt.

5. Stap

De jam zou klaar moeten zijn na ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van hoe dik je de jam het liefst hebt.

6. Stap

Giet de hete jam in de potten, sluit ze en draai ze ondersteboven.

7. Stap

Laat de jam volledig afkoelen. Na het afkoelen kunt u deze op een koele en donkere plaats bewaren en binnen een paar maanden consumeren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Gebak

205 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten