ADVERTENTIE
Perzikjam
Zelfgemaakte perzikjam, ideaal voor op brood of pannenkoeken.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
3
- 1 kg Perzik
- 700 g suiker
- 1 stukjes citroen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Spoel de perziken af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in kleine stukjes.
2. Stap
Doe de perziken in de pan, voeg suiker toe en laat 1 uur staan.
3. Stap
Voeg na een uur het sap van een citroen toe en laat de pot op een matig vuur staan.
4. Stap
Roer tijdens het koken zodat de jam niet aanbrandt.
5. Stap
De jam zou klaar moeten zijn na ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van hoe dik je de jam het liefst hebt.
6. Stap
Giet de hete jam in de potten, sluit ze en draai ze ondersteboven.
7. Stap
Laat de jam volledig afkoelen. Na het afkoelen kunt u deze op een koele en donkere plaats bewaren en binnen een paar maanden consumeren.