ADVERTENTIE

Perzikjam

Zelfgemaakte perzikjam, ideaal voor op brood of pannenkoeken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 1 kg Perzik Toegevoegd aan
  • 700 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Spoel de perziken af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in kleine stukjes.

2. Stap

Doe de perziken in de pan, voeg suiker toe en laat 1 uur staan.

3. Stap

Voeg na een uur het sap van een citroen toe en laat de pot op een matig vuur staan.

4. Stap

Roer tijdens het koken zodat de jam niet aanbrandt.

ADVERTENTIE
5. Stap

De jam zou klaar moeten zijn na ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van hoe dik je de jam het liefst hebt.

6. Stap

Giet de hete jam in de potten, sluit ze en draai ze ondersteboven.

7. Stap

Laat de jam volledig afkoelen. Na het afkoelen kunt u deze op een koele en donkere plaats bewaren en binnen een paar maanden consumeren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Perzikjam

Zelfgemaakte perzikjam, ideaal voor op brood of pannenkoeken.

60
Notulen
3
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Spoel de perziken af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in kleine stukjes.

2. Stap

Doe de perziken in de pan, voeg suiker toe en laat 1 uur staan.

3. Stap

Voeg na een uur het sap van een citroen toe en laat de pot op een matig vuur staan.

4. Stap

Roer tijdens het koken zodat de jam niet aanbrandt.

5. Stap

De jam zou klaar moeten zijn na ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van hoe dik je de jam het liefst hebt.

6. Stap

Giet de hete jam in de potten, sluit ze en draai ze ondersteboven.

7. Stap

Laat de jam volledig afkoelen. Na het afkoelen kunt u deze op een koele en donkere plaats bewaren en binnen een paar maanden consumeren.

Ingrediënten
1 kg
Perzik
700 g
suiker
1 stukjes
citroen