:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/tOlklG8yp8WfV8jKcs-z/135837d5be99f4b5bd59607593d8de.png)
Perzikjam
Zelfgemaakte perzikjam, ideaal voor op brood of pannenkoeken.
Ingrediënten
- 1 kg Perzik
- 700 g suiker
- 1 stukjes citroen
Laatste folders
Procedure
Spoel de perziken af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in kleine stukjes.
Doe de perziken in de pan, voeg suiker toe en laat 1 uur staan.
Voeg na een uur het sap van een citroen toe en laat de pot op een matig vuur staan.
Roer tijdens het koken zodat de jam niet aanbrandt.
De jam zou klaar moeten zijn na ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van hoe dik je de jam het liefst hebt.
Giet de hete jam in de potten, sluit ze en draai ze ondersteboven.
Laat de jam volledig afkoelen. Na het afkoelen kunt u deze op een koele en donkere plaats bewaren en binnen een paar maanden consumeren.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Perzikjam
Zelfgemaakte perzikjam, ideaal voor op brood of pannenkoeken.
Spoel de perziken af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in kleine stukjes.
Doe de perziken in de pan, voeg suiker toe en laat 1 uur staan.
Voeg na een uur het sap van een citroen toe en laat de pot op een matig vuur staan.
Roer tijdens het koken zodat de jam niet aanbrandt.
De jam zou klaar moeten zijn na ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van hoe dik je de jam het liefst hebt.
Giet de hete jam in de potten, sluit ze en draai ze ondersteboven.
Laat de jam volledig afkoelen. Na het afkoelen kunt u deze op een koele en donkere plaats bewaren en binnen een paar maanden consumeren.
Hoe heb je dit recept gemaakt?