Taart met perenjam
Een eenvoudig taartje, versterkt met perenjam. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een gezondere versie van de taart te bereiden. Een geweldig dessert voor bezoek.
Ingrediënten
Tekst
- 4 stukjes Eieren
- 4 el Erythritol ongeveer 80g
- 4 el Gladde speltmeel ca. 100g
- 1 el Gemalen Ceylon kaneel
Crème
- 250 g Kwark fijn in papier
- 200 g roomkaas
- 100 g Kwark fijn in een kopje
- 40 g erythritol
- 40 g cichorei siroop
- Een stukje van een vanillestokje
- Perenjam
Laatste folders
Procedure
We splitsen de eiwitten en de dooiers. We beginnen met het kloppen van de eiwitten, als er schuim wordt gevormd, voegen we suiker toe en kloppen we tot er stijve pieken ontstaan. Vervolgens kloppen we de dooiers één voor één. Ten slotte zeven we bloem met kaneel en roeren we voorzichtig. We doen het deeg in een vorm (diameter 20cm) bekleed met bakpapier. Bak in een voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 35 minuten. Nadat het gebakken is, laten we het een beetje afkoelen. We gaan rond de randen van de vorm met een mes en bevrijden de taartbodem ervan. We draaien hem ondersteboven op een rooster en laten hem volledig afkoelen.
Voor de room mengen we gewoon alle ingrediënten, behalve de jam.
Snij de cake doormidden. Leg het onderste deel in de vorm. Bestrijk het met een laagje jam. Smeer een deel van de room eroverheen (iets meer dan de helft) en dek af met het tweede deel van de cake. Smeer de rest van de room eroverheen en zet hem in de koelkast. Na ongeveer 2 uur kunnen we de taart uit de vorm halen. Ga eerst voorzichtig met een mes langs de rand van de vorm.
Tot slot kunnen we de taart nog verder versieren naar wens.