ADVERTENTIE
Taart met perenjam

Taart met perenjam

Een eenvoudig taartje, versterkt met perenjam. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een gezondere versie van de taart te bereiden. Een geweldig dessert voor bezoek.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Tekst

  • 4 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 4 el Erythritol ongeveer 80g Toegevoegd aan
  • 4 el Gladde speltmeel ca. 100g Toegevoegd aan
  • 1 el Gemalen Ceylon kaneel Toegevoegd aan

Crème

  • 250 g Kwark fijn in papier Toegevoegd aan
  • 200 g roomkaas Toegevoegd aan
  • 100 g Kwark fijn in een kopje Toegevoegd aan
  • 40 g erythritol Toegevoegd aan
  • 40 g cichorei siroop Toegevoegd aan
  • Een stukje van een vanillestokje Toegevoegd aan
  • Perenjam Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We splitsen de eiwitten en de dooiers. We beginnen met het kloppen van de eiwitten, als er schuim wordt gevormd, voegen we suiker toe en kloppen we tot er stijve pieken ontstaan. Vervolgens kloppen we de dooiers één voor één. Ten slotte zeven we bloem met kaneel en roeren we voorzichtig. We doen het deeg in een vorm (diameter 20cm) bekleed met bakpapier. Bak in een voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 35 minuten. Nadat het gebakken is, laten we het een beetje afkoelen. We gaan rond de randen van de vorm met een mes en bevrijden de taartbodem ervan. We draaien hem ondersteboven op een rooster en laten hem volledig afkoelen.

2. Stap

Voor de room mengen we gewoon alle ingrediënten, behalve de jam.

3. Stap

Snij de cake doormidden. Leg het onderste deel in de vorm. Bestrijk het met een laagje jam. Smeer een deel van de room eroverheen (iets meer dan de helft) en dek af met het tweede deel van de cake. Smeer de rest van de room eroverheen en zet hem in de koelkast. Na ongeveer 2 uur kunnen we de taart uit de vorm halen. Ga eerst voorzichtig met een mes langs de rand van de vorm.

4. Stap

Tot slot kunnen we de taart nog verder versieren naar wens.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Taart met perenjam

Een eenvoudig taartje, versterkt met perenjam. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een gezondere versie van de taart te bereiden. Een geweldig dessert voor bezoek.

60
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We splitsen de eiwitten en de dooiers. We beginnen met het kloppen van de eiwitten, als er schuim wordt gevormd, voegen we suiker toe en kloppen we tot er stijve pieken ontstaan. Vervolgens kloppen we de dooiers één voor één. Ten slotte zeven we bloem met kaneel en roeren we voorzichtig. We doen het deeg in een vorm (diameter 20cm) bekleed met bakpapier. Bak in een voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 35 minuten. Nadat het gebakken is, laten we het een beetje afkoelen. We gaan rond de randen van de vorm met een mes en bevrijden de taartbodem ervan. We draaien hem ondersteboven op een rooster en laten hem volledig afkoelen.

2. Stap

Voor de room mengen we gewoon alle ingrediënten, behalve de jam.

3. Stap

Snij de cake doormidden. Leg het onderste deel in de vorm. Bestrijk het met een laagje jam. Smeer een deel van de room eroverheen (iets meer dan de helft) en dek af met het tweede deel van de cake. Smeer de rest van de room eroverheen en zet hem in de koelkast. Na ongeveer 2 uur kunnen we de taart uit de vorm halen. Ga eerst voorzichtig met een mes langs de rand van de vorm.

4. Stap

Tot slot kunnen we de taart nog verder versieren naar wens.

Ingrediënten
Tekst
4 stukjes
Eieren
4 el
Erythritol ongeveer 80g
4 el
Gladde speltmeel ca. 100g
1 el
Gemalen Ceylon kaneel
Crème
250 g
Kwark fijn in papier
200 g
roomkaas
100 g
Kwark fijn in een kopje
40 g
erythritol
40 g
cichorei siroop
Een stukje van een vanillestokje
Perenjam