Biscuitrol
Biscuitrol is een licht en luchtig dessert dat bestaat uit een dun biscuitdeeg en verschillende vullingen
Ingrediënten
- 5 stukjes Eieren
- 5 el Poedersuiker
- 3 el Olie
- 5 el Grof meel
- 1 en Van bakpoeder
- mollig Poeder
Laatste folders
Procedure
We breken de eieren, scheiden de dooiers van het eiwit en kloppen het eiwit op tot een zachte sneeuw.
Voeg geleidelijk (met lepels) poedersuiker toe aan de sneeuw en blijf kloppen totdat we stevige, glanzende sneeuw krijgen.
Voeg daarna één voor één de dooiers toe in de sneeuw en ook de olie, lepel voor lepel.
Ten slotte kloppen we steeds één lepel bloem kort, die we hebben gemengd en gezeefd met bakpoeder.
Het luchtige deeg wordt uitgesmeerd op een bakplaat bekleed met bakpapier en gebakken in een voorverwarmde oven op 180ºC voor ongeveer 10 minuten. Terwijl de taartbodem bakt, zeven we wat poedersuiker op een schone doek en kantelen we de gebakken bodem (direct na het bakken) op de doek, we trekken voorzichtig het bakpapier eraf en rollen de bodem in de doek en laten hem daar volledig afkoelen.
Later vouwen we de laag uit en vullen deze met de voorbereide vulling en rollen deze weer op als rol.
Ik heb kastanjepuree en abrikozenjam als vulling gebruikt.