:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/Q-PE_f4X7s864j69i_Xf/58ecaa0ab307cc53f3fa8bec96c680.jpeg)
Citroennesten
🍋🍋🍋
Ingrediënten
Ingrediënten
- 400 g Gladde bloem
- 150 ml Van natte melk
- 50 ml Citroensap
- 50 ml Olie
- 1 Eitje
- 18 g gist
- 3 el Suiker TL in zuurdesem
- 2 Citroenschil
- 1⁄2 Artikel Alleen
Citroenvulling
- 200 g Natuur roomkaas
- 1 Pakket Vanillesuiker
- 2 el Poedersuiker
- 2 Schil van citroenen
Citroenglazuur
- 100 g Poedersuiker
- 2 Artikel Citroensap
- 1 el Warm water
Laatste folders
Procedure
We maken de starter: voeg suiker en gist toe aan warme melk
We doen alle ingrediënten voor het deeg met zuurdesem in een kom en mengen het
Laat het 1 uur rijzen
We maken de vulling: meng alle ingrediënten samen
We rollen vaak het deeg uit, smeren de vulling erop, snijden stroken en rollen het op
Bestrijk met ei en plaats in een voorverwarmde oven op 180’
Bakken we 20min.
We maken een glazuur: we mengen alles samen, we mengen totdat alle ingrediënten mooi samenkomen
Giet glazuur over de gebakken nestjes
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Citroennesten
🍋🍋🍋
We maken de starter: voeg suiker en gist toe aan warme melk
We doen alle ingrediënten voor het deeg met zuurdesem in een kom en mengen het
Laat het 1 uur rijzen
We maken de vulling: meng alle ingrediënten samen
We rollen vaak het deeg uit, smeren de vulling erop, snijden stroken en rollen het op
Bestrijk met ei en plaats in een voorverwarmde oven op 180’
Bakken we 20min.
We maken een glazuur: we mengen alles samen, we mengen totdat alle ingrediënten mooi samenkomen
Giet glazuur over de gebakken nestjes
Hoe heb je dit recept gemaakt?