ADVERTENTIE
Citroennesten

Citroennesten

🍋🍋🍋

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Ingrediënten

  • 400 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 150 ml Van natte melk Toegevoegd aan
  • 50 ml Citroensap Toegevoegd aan
  • 50 ml Olie Toegevoegd aan
  • 1 Eitje Toegevoegd aan
  • 18 g gist Toegevoegd aan
  • 3 el Suiker TL in zuurdesem Toegevoegd aan
  • 2 Citroenschil Toegevoegd aan
  • 12 Artikel Alleen Toegevoegd aan

Citroenvulling

  • 200 g Natuur roomkaas Toegevoegd aan
  • 1 Pakket Vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 2 el Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 2 Schil van citroenen Toegevoegd aan

Citroenglazuur

  • 100 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 2 Artikel Citroensap Toegevoegd aan
  • 1 el Warm water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

We maken de starter: voeg suiker en gist toe aan warme melk

2. Stap

We doen alle ingrediënten voor het deeg met zuurdesem in een kom en mengen het

3. Stap

Laat het 1 uur rijzen

4. Stap

We maken de vulling: meng alle ingrediënten samen

ADVERTENTIE
5. Stap

We rollen vaak het deeg uit, smeren de vulling erop, snijden stroken en rollen het op

6. Stap

Bestrijk met ei en plaats in een voorverwarmde oven op 180’

7. Stap

Bakken we 20min.

8. Stap

We maken een glazuur: we mengen alles samen, we mengen totdat alle ingrediënten mooi samenkomen

ADVERTENTIE
9. Stap

Giet glazuur over de gebakken nestjes

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image celine.recepty

Citroennesten

🍋🍋🍋

120
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We maken de starter: voeg suiker en gist toe aan warme melk

2. Stap

We doen alle ingrediënten voor het deeg met zuurdesem in een kom en mengen het

3. Stap

Laat het 1 uur rijzen

4. Stap

We maken de vulling: meng alle ingrediënten samen

5. Stap

We rollen vaak het deeg uit, smeren de vulling erop, snijden stroken en rollen het op

6. Stap

Bestrijk met ei en plaats in een voorverwarmde oven op 180’

7. Stap

Bakken we 20min.

8. Stap

We maken een glazuur: we mengen alles samen, we mengen totdat alle ingrediënten mooi samenkomen

9. Stap

Giet glazuur over de gebakken nestjes

Ingrediënten
Ingrediënten
400 g
Gladde bloem
150 ml
Van natte melk
50 ml
Citroensap
50 ml
Olie
1
Eitje
18 g
gist
3 el
Suiker TL in zuurdesem
2
Citroenschil
12 Artikel
Alleen
Citroenvulling
200 g
Natuur roomkaas
1 Pakket
Vanillesuiker
2 el
Poedersuiker
2
Schil van citroenen
Citroenglazuur
100 g
Poedersuiker
2 Artikel
Citroensap
1 el
Warm water