ADVERTENTIE
Pompoen cheesecake met room topping

Pompoen cheesecake met room topping

Ik heb dit een tijdje geleden gemaakt, maar de smaak was geweldig. Je zou het misschien niet denken, maar pompoen past goed in zo'n dessert.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16

Tekst

  • We kunnen ook de klassieke van boterkoekjes gebruiken Toegevoegd aan
  • 170 g Havervlokken Toegevoegd aan
  • 80 g walnoten Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 3 suiker/honing Toegevoegd aan

Crème

  • 500 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 250 g Van pindakaas Toegevoegd aan
  • 400 g Pompoenpuree van hokkaido Toegevoegd aan
  • 4 el Honing Toegevoegd aan
  • 3 ei Toegevoegd aan
  • 2 el Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 2 theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 12 theelepel gemalen gember Toegevoegd aan

Glasur

  • 100 g zure room Toegevoegd aan
  • 1 verpakking vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Als eerste mixen we de walnoten en haverkorrels. We mengen deze met het ei, de gesmolten boter en de honing. De voorbereide mix stampen we op de bodem van de taartvorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier (alleen aan de onderkant).

2. Stap

Prik de vork in en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten.

3. Stap

We bereiden de room door kwark, smeermargarine en pompoenpuree te mengen. Voeg één voor één de eieren toe en mix elke keer. Voeg dan de bloem, zoetstof, kruiden toe en meng alles samen (of mix met een handmixer).

4. Stap

Giet de crème op de voorbereide korst en bak in een voorverwarmde oven op 150 graden voor ongeveer 1 uur. Plaats een bakplaat met water op de bodem van de oven. Na het bakken kan de cheesecake in het midden lichtjes wankelen. Laat het nog minstens een half uur in de uitgeschakelde oven afkoelen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Na het afkoelen smeren we het in met zure room, die we zoeten met vanillesuiker.

6. Stap

We versieren het naar onze eigen fantasie en zetten het bij voorkeur 's nachts in de koelkast.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Pompoen cheesecake met room topping

Ik heb dit een tijdje geleden gemaakt, maar de smaak was geweldig. Je zou het misschien niet denken, maar pompoen past goed in zo'n dessert.

70
Notulen
16
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Als eerste mixen we de walnoten en haverkorrels. We mengen deze met het ei, de gesmolten boter en de honing. De voorbereide mix stampen we op de bodem van de taartvorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier (alleen aan de onderkant).

2. Stap

Prik de vork in en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten.

3. Stap

We bereiden de room door kwark, smeermargarine en pompoenpuree te mengen. Voeg één voor één de eieren toe en mix elke keer. Voeg dan de bloem, zoetstof, kruiden toe en meng alles samen (of mix met een handmixer).

4. Stap

Giet de crème op de voorbereide korst en bak in een voorverwarmde oven op 150 graden voor ongeveer 1 uur. Plaats een bakplaat met water op de bodem van de oven. Na het bakken kan de cheesecake in het midden lichtjes wankelen. Laat het nog minstens een half uur in de uitgeschakelde oven afkoelen.

5. Stap

Na het afkoelen smeren we het in met zure room, die we zoeten met vanillesuiker.

6. Stap

We versieren het naar onze eigen fantasie en zetten het bij voorkeur 's nachts in de koelkast.

Ingrediënten
Tekst
We kunnen ook de klassieke van boterkoekjes gebruiken
170 g
Havervlokken
80 g
walnoten
1 stukjes
ei
100 g
boter
3
suiker/honing
Crème
500 g
Zachte kwark
250 g
Van pindakaas
400 g
Pompoenpuree van hokkaido
4 el
Honing
3
ei
2 el
Gladde speltmeel
2 theelepel
Kaneel
12 theelepel
gemalen gember
Glasur
100 g
zure room
1 verpakking
vanillesuiker