Ovengebakken Buchty
Buchty gevuld met jam en bestrooid met topping.
Ingrediënten
Ingrediënten
- 20 g Verse gist
- 250 ml Warme melk
- 2 Eieren
- 500 g Glad meel
- 50 g Gesmolten boter
- 50 g Suiker
- Knijpen Zout
Versiering
- 20 Gereedschappen
- 30 g Gladde bloem
- 15 g Poedersuiker
- Vulling jam
- cottage kaas
- jam
- CREAM Hazelnoot
Laatste folders
Procedure
1. We doen warme melk in een houder, voegen gist toe en roeren.
2. Neem 2 lepels van de gezeefde bloem en voeg toe aan het zuurdesem, roer.
3. We nemen een theelepel van de afgewogen suiker en voegen deze toe aan het zure deeg. We laten het zwellen.
4. In de kom doen we bloem, zout, suiker, eieren, gesmolten boter en gist.
5. We mengen het deeg en laten het een uur rijzen.
6. We pijnigen onszelf vaak en verdelen het in 10 delen.
7. We verwerken elk deel tot een platte vorm en plaatsen de vulling in het midden.
8. We maken een bolletje en doen de broodjes in een bakvorm bekleed met bakpapier.
9. Bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met de topping (meng alle ingrediënten)
10. Plaats het in de voorverwarmde oven en bak op 180/25-30 minuten naar behoefte tot goudbruin.
Eet smakelijk!😉