:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/AZbHwseGvKeHVv3ZMHi5/b65ee291fac7ca2e8f18bf8a166d47.jpeg)
Maanzaadbundtcake
Maanzaadbundtcake verrijkt met gedroogde pruimen. Dankzij de kwark is het niet droog.
Ingrediënten
- 500 g Zachte kwark
- 4 stukjes Eieren
- 100 g volkoren speltmeel
- 100 g Maanzaad meel
- 25 g Je hebt geen proteïne nodig
- 1⁄2 pakketten Bakpoeder
- 50 ml Melk eventueel een beetje meer
- 50 g Rietsuiker
- 1 stukjes Vanillesuiker
- 1 el Honing
- een paar druppels vanille-aroma
- 100 g pruimen
Laatste folders
Procedure
We kloppen de dooiers met suiker. We kloppen kwark en melk erbij.
We slaan de eiwitten tot stijve pieken.
We mengen de droge ingrediënten. Deze voegen we toe aan het eigeelmengsel. Vervolgens roeren we het eiwitschuim erdoor.
Voeg tenslotte de in kleinere stukjes gesneden gedroogde pruimen toe.
Giet het deeg in de tulbandvorm en bak op 180 graden voor ongeveer 55 minuten.
Na het bakken laten we het afkoelen, we halen het uit de vorm en we kunnen het overgieten met chocoladesaus of notenboter.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Maanzaadbundtcake
Maanzaadbundtcake verrijkt met gedroogde pruimen. Dankzij de kwark is het niet droog.
We kloppen de dooiers met suiker. We kloppen kwark en melk erbij.
We slaan de eiwitten tot stijve pieken.
We mengen de droge ingrediënten. Deze voegen we toe aan het eigeelmengsel. Vervolgens roeren we het eiwitschuim erdoor.
Voeg tenslotte de in kleinere stukjes gesneden gedroogde pruimen toe.
Giet het deeg in de tulbandvorm en bak op 180 graden voor ongeveer 55 minuten.
Na het bakken laten we het afkoelen, we halen het uit de vorm en we kunnen het overgieten met chocoladesaus of notenboter.
Hoe heb je dit recept gemaakt?