ADVERTENTIE
Maanzaadbundtcake
Maanzaadbundtcake verrijkt met gedroogde pruimen. Dankzij de kwark is het niet droog.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
16
- 500 g Zachte kwark
- 4 stukjes Eieren
- 100 g volkoren speltmeel
- 100 g Maanzaad meel
- 25 g Je hebt geen proteïne nodig
- 1⁄2 pakketten Bakpoeder
- 50 ml Melk eventueel een beetje meer
- 50 g Rietsuiker
- 1 stukjes Vanillesuiker
- 1 el Honing
- een paar druppels vanille-aroma
- 100 g pruimen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
70 min.
1. Stap
We kloppen de dooiers met suiker. We kloppen kwark en melk erbij.
2. Stap
We slaan de eiwitten tot stijve pieken.
3. Stap
We mengen de droge ingrediënten. Deze voegen we toe aan het eigeelmengsel. Vervolgens roeren we het eiwitschuim erdoor.
4. Stap
Voeg tenslotte de in kleinere stukjes gesneden gedroogde pruimen toe.
5. Stap
Giet het deeg in de tulbandvorm en bak op 180 graden voor ongeveer 55 minuten.
6. Stap
Na het bakken laten we het afkoelen, we halen het uit de vorm en we kunnen het overgieten met chocoladesaus of notenboter.