ADVERTENTIE
Kokos-Kakao Bundtcake

Kokos-Kakao Bundtcake

Bundtcake voor bij de koffie of thee. Lekker middagmaal met dessert. De combinatie van kokos en chocolade verveelt nooit.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
15

Vaak

  • 3 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 100 g Tussen Toegevoegd aan
  • 250 g Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 120 g Witte yoghurt Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 10 g Kokosolie Toegevoegd aan
  • 150 ml Melk Toegevoegd aan
  • Knijpen Zand Toegevoegd aan

2/3 cacao deel (pad)

  • 15 g cacao Toegevoegd aan
  • 30 g Chocolade-eiwit is niet nodig Toegevoegd aan
  • Voor meer chocoladesmaak kun je ook gesmolten chocolade gebruiken Toegevoegd aan

1/3 Kokosdeel (weg)

  • 15 g Geraspte kokosnoot Toegevoegd aan
  • 20 g Kokosmeel Toegevoegd aan
  • 15 g Eiwit is niet nodig Toegevoegd aan
  • een beetje water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We vetten de cakevorm in (ik heb kokosolie in een spray gebruikt) en strooien het uit (ik heb spelt en kokosmeel gebruikt).

2. Stap

We kloppen het eiwit met een snufje zout. We mengen de dooiers met honing met een garde, voegen gesmolten kokosolie, melk en yoghurt toe en mengen alles. Vervolgens voegen we bloem met bakpoeder toe. Ten slotte mengen we het opgeklopte eiwit erdoor.

3. Stap

Verdeel het deeg in 2/3 en 1/3. In het eerste (grotere) deel voegen we de ingrediënten voor de cacaodeel toe en in het tweede deel de ingrediënten voor het kokosdeel. In het bakvorm gieten we de helft van het cacaodeeg, daarop gieten we het kokosdeel en tot slot de rest van het cacaodeeg. Bakken bij 180 graden ongeveer 45 minuten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten