ADVERTENTIE
Eenvoudige kwarktaartjes

Eenvoudige kwarktaartjes

Je kent waarschijnlijk de Moravische taarten al. Ze zijn echt lekker, maar ook tijdrovend om te bereiden en tegelijkertijd calorierijk. Als je naar hen smacht en je wilt ze snel, eenvoudig en gezonder bereiden, maar nog steeds erg lekker, hier is een recept voor jou.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Vaak

  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 125 g kwark fijn Toegevoegd aan
  • 200 g Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 pakjes vanillesuiker Toegevoegd aan

Vulling

  • 150 g klonterige kwark Toegevoegd aan
  • 25 g kwark fijn Toegevoegd aan
  • 12 pakjes vanillesuiker Toegevoegd aan
  • Kersenjam Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

We kneden de ingrediënten voor het deeg met de hand. We rollen het resulterende deeg uit op een met bloem bestrooide plank, tot ongeveer 0,5 cm dik. We snijden cirkels uit (ik gebruikte een 0,7dl glas en ik kreeg 12 cirkels). We plaatsen de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier.

2. Stap

We mengen kwark op de vulling en zoeten het. We leggen de vulling met een lepel op het voorbereide deeg. We doen een lepel jam op de top van elke taart. Bak op 180 graden gedurende 25 minuten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Eenvoudige kwarktaartjes

Je kent waarschijnlijk de Moravische taarten al. Ze zijn echt lekker, maar ook tijdrovend om te bereiden en tegelijkertijd calorierijk. Als je naar hen smacht en je wilt ze snel, eenvoudig en gezonder bereiden, maar nog steeds erg lekker, hier is een recept voor jou.

40
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We kneden de ingrediënten voor het deeg met de hand. We rollen het resulterende deeg uit op een met bloem bestrooide plank, tot ongeveer 0,5 cm dik. We snijden cirkels uit (ik gebruikte een 0,7dl glas en ik kreeg 12 cirkels). We plaatsen de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier.

2. Stap

We mengen kwark op de vulling en zoeten het. We leggen de vulling met een lepel op het voorbereide deeg. We doen een lepel jam op de top van elke taart. Bak op 180 graden gedurende 25 minuten.

Ingrediënten
Vaak
1 stukjes
ei
125 g
kwark fijn
200 g
Gladde speltmeel
1 theelepel
bakpoeder
12 pakjes
vanillesuiker
Vulling
150 g
klonterige kwark
25 g
kwark fijn
12 pakjes
vanillesuiker
Kersenjam