:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/jdPSNv0bf6WGF5xI8Bg0/7a30893e347d8654d3fb94bec0daf5.jpeg)
Eenvoudige kwarktaartjes
Je kent waarschijnlijk de Moravische taarten al. Ze zijn echt lekker, maar ook tijdrovend om te bereiden en tegelijkertijd calorierijk. Als je naar hen smacht en je wilt ze snel, eenvoudig en gezonder bereiden, maar nog steeds erg lekker, hier is een recept voor jou.
Ingrediënten
Vaak
- 1 stukjes ei
- 125 g kwark fijn
- 200 g Gladde speltmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1⁄2 pakjes vanillesuiker
Vulling
- 150 g klonterige kwark
- 25 g kwark fijn
- 1⁄2 pakjes vanillesuiker
- Kersenjam
Laatste folders
Procedure
We kneden de ingrediënten voor het deeg met de hand. We rollen het resulterende deeg uit op een met bloem bestrooide plank, tot ongeveer 0,5 cm dik. We snijden cirkels uit (ik gebruikte een 0,7dl glas en ik kreeg 12 cirkels). We plaatsen de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier.
We mengen kwark op de vulling en zoeten het. We leggen de vulling met een lepel op het voorbereide deeg. We doen een lepel jam op de top van elke taart. Bak op 180 graden gedurende 25 minuten.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Eenvoudige kwarktaartjes
Je kent waarschijnlijk de Moravische taarten al. Ze zijn echt lekker, maar ook tijdrovend om te bereiden en tegelijkertijd calorierijk. Als je naar hen smacht en je wilt ze snel, eenvoudig en gezonder bereiden, maar nog steeds erg lekker, hier is een recept voor jou.
We kneden de ingrediënten voor het deeg met de hand. We rollen het resulterende deeg uit op een met bloem bestrooide plank, tot ongeveer 0,5 cm dik. We snijden cirkels uit (ik gebruikte een 0,7dl glas en ik kreeg 12 cirkels). We plaatsen de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier.
We mengen kwark op de vulling en zoeten het. We leggen de vulling met een lepel op het voorbereide deeg. We doen een lepel jam op de top van elke taart. Bak op 180 graden gedurende 25 minuten.
Hoe heb je dit recept gemaakt?