Appeltaart met karamel
De combinatie van appel en karamel is geweldig. Bovendien heb ik in dit recept geprobeerd een beetje voedzamer versie van het dessert te maken. Knapperig deeg, een flinke dosis appels, kruimels en aangevuld met kokosmelk karamel.
Ingrediënten
Lichaam
- 50 g Gemengde havermoutvlokken
- 50 g Van volkoren speltmeel
- 50 g Kokosmeel
- 80 g Boter snijden
- 10 g Riet suiker
- 5 el water
Vulling
- 6 stuk Appel
- 2 theelepel Kaneel
- 1 el Tussen
- 1 stuk vanillepudding
Strooier
- 15 g Havermoutvlokken
- 30 g Volkorenmeel
- 15 g Rietsuiker
- 2 Artikel Kaneel
- 20 g Boter ghee
Karamel
- 1 kokosmelk light
- 30 g Kokos suiker
- 10 g Kokosolie
- knijpen Zout
Laatste folders
Procedure
Meng de ingrediënten voor de korst en vorm een deeg. Bekleed een bakblik (diameter 22) met bakpapier. Druk het deeg op de bodem en de randen van de vorm. Bak voor ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
We snijden de appels in blokjes. Meng met honing en kaneel en kook met een beetje water tot het zacht is. Laat de zachte appels iets afkoelen. Meng vervolgens met het puddingpoeder en leg het op de korst.
Meng in een kom de ingrediënten voor het toppingmengsel. Het mengsel moet kruimelig zijn. Verdeel over de appeltaartvulling en bak ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.
Kokosmelk met kokossuiker koken we onder continu roeren gedurende ongeveer 25-30 minuten tot het dikker wordt. Voeg de olie toe en roer opnieuw. Voeg tenslotte een snufje zout toe. Giet de karamel over de lichtjes afgekoelde taart.
We leggen de taart in de koelkast, waar we hem helemaal laten afkoelen. 😊