ADVERTENTIE
Appeltaart met karamel

Appeltaart met karamel

De combinatie van appel en karamel is geweldig. Bovendien heb ik in dit recept geprobeerd een beetje voedzamer versie van het dessert te maken. Knapperig deeg, een flinke dosis appels, kruimels en aangevuld met kokosmelk karamel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Lichaam

  • 50 g Gemengde havermoutvlokken Toegevoegd aan
  • 50 g Van volkoren speltmeel Toegevoegd aan
  • 50 g Kokosmeel Toegevoegd aan
  • 80 g Boter snijden Toegevoegd aan
  • 10 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 5 el water Toegevoegd aan

Vulling

  • 6 stuk Appel Toegevoegd aan
  • 2 theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 el Tussen Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillepudding Toegevoegd aan

Strooier

  • 15 g Havermoutvlokken Toegevoegd aan
  • 30 g Volkorenmeel Toegevoegd aan
  • 15 g Rietsuiker Toegevoegd aan
  • 2 Artikel Kaneel Toegevoegd aan
  • 20 g Boter ghee Toegevoegd aan

Karamel

  • 1 kokosmelk light Toegevoegd aan
  • 30 g Kokos suiker Toegevoegd aan
  • 10 g Kokosolie Toegevoegd aan
  • knijpen Zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng de ingrediënten voor de korst en vorm een deeg. Bekleed een bakblik (diameter 22) met bakpapier. Druk het deeg op de bodem en de randen van de vorm. Bak voor ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

2. Stap

We snijden de appels in blokjes. Meng met honing en kaneel en kook met een beetje water tot het zacht is. Laat de zachte appels iets afkoelen. Meng vervolgens met het puddingpoeder en leg het op de korst.

3. Stap

Meng in een kom de ingrediënten voor het toppingmengsel. Het mengsel moet kruimelig zijn. Verdeel over de appeltaartvulling en bak ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.

4. Stap

Kokosmelk met kokossuiker koken we onder continu roeren gedurende ongeveer 25-30 minuten tot het dikker wordt. Voeg de olie toe en roer opnieuw. Voeg tenslotte een snufje zout toe. Giet de karamel over de lichtjes afgekoelde taart.

ADVERTENTIE
5. Stap

We leggen de taart in de koelkast, waar we hem helemaal laten afkoelen. 😊

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Appeltaart met karamel

De combinatie van appel en karamel is geweldig. Bovendien heb ik in dit recept geprobeerd een beetje voedzamer versie van het dessert te maken. Knapperig deeg, een flinke dosis appels, kruimels en aangevuld met kokosmelk karamel.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng de ingrediënten voor de korst en vorm een deeg. Bekleed een bakblik (diameter 22) met bakpapier. Druk het deeg op de bodem en de randen van de vorm. Bak voor ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

2. Stap

We snijden de appels in blokjes. Meng met honing en kaneel en kook met een beetje water tot het zacht is. Laat de zachte appels iets afkoelen. Meng vervolgens met het puddingpoeder en leg het op de korst.

3. Stap

Meng in een kom de ingrediënten voor het toppingmengsel. Het mengsel moet kruimelig zijn. Verdeel over de appeltaartvulling en bak ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.

4. Stap

Kokosmelk met kokossuiker koken we onder continu roeren gedurende ongeveer 25-30 minuten tot het dikker wordt. Voeg de olie toe en roer opnieuw. Voeg tenslotte een snufje zout toe. Giet de karamel over de lichtjes afgekoelde taart.

5. Stap

We leggen de taart in de koelkast, waar we hem helemaal laten afkoelen. 😊

Ingrediënten
Lichaam
50 g
Gemengde havermoutvlokken
50 g
Van volkoren speltmeel
50 g
Kokosmeel
80 g
Boter snijden
10 g
Riet suiker
5 el
water
Vulling
6 stuk
Appel
2 theelepel
Kaneel
1 el
Tussen
1 stuk
vanillepudding
Strooier
15 g
Havermoutvlokken
30 g
Volkorenmeel
15 g
Rietsuiker
2 Artikel
Kaneel
20 g
Boter ghee
Karamel
1
kokosmelk light
30 g
Kokos suiker
10 g
Kokosolie
knijpen
Zout