Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling
Fijn, rijzig deeg gevuld met een verbazingwekkende vulling gemaakt van een combinatie van wilde knoflook en kaas. Wilde knoflook is gezond, smaakvol en veelzijdig in de keuken.
Ingrediënten
Op weg
- 500 g gewoon meel
- 100 ml yoghurt
- 50 ml olie
- 50 ml olijfolie
- 200 ml melk
- 21 g verse gist
- 11⁄2 en Zout
- 2 el suiker
Op vulling
- Berenlook
- Kaas in zout pekel
- Zout
Overig
- 1 el water
- 1 stukjes dooier
- Zaden
Laatste folders
Procedure
Van de gegeven ingrediënten maken we een halfzacht, niet-kleverig deeg, dat we ongeveer 30-35 minuten laten rijzen, afhankelijk van de kamertemperatuur.
Snijd intussen de daslook, die we mengen met de verkruimelde kaas en een beetje zout. Ik gebruikte koeienkaas in pekel, ongeveer 300g, maar je kunt minder of meer toevoegen naar smaak :-) Ik had een goede 2-3 handenvol daslook.
Als ons deeg is gerezen, verdelen we het in 12 gelijke stukken, die we weer in broodjes vormen. We rollen elk broodje een beetje uit, leggen er royaal vulling in en sluiten het als een bolletje. We leggen ze op een bakplaat met papier, bestrijken ze met dooier gemengd met een beetje water en besprenkelen ze met zaadjes. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 25 minuten.
Deze gezouten broodjes zijn ontzettend lekker. Het deeg is zeer zacht en al van zichzelf erg lekker :-) Ook de vulling is erg lekker en er is er echt veel van. En wat ook heel belangrijk is, is dat dit gebakje de volgende dag nog steeds mooi zacht blijft!!! Eet smakelijk!
Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube