ADVERTENTIE
Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling

Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling

Fijn, rijzig deeg gevuld met een verbazingwekkende vulling gemaakt van een combinatie van wilde knoflook en kaas. Wilde knoflook is gezond, smaakvol en veelzijdig in de keuken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5

Op weg

  • 500 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 100 ml yoghurt Toegevoegd aan
  • 50 ml olie Toegevoegd aan
  • 50 ml olijfolie Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 21 g verse gist Toegevoegd aan
  • 112 en Zout Toegevoegd aan
  • 2 el suiker Toegevoegd aan

Op vulling

  • Berenlook Toegevoegd aan
  • Kaas in zout pekel Toegevoegd aan
  • Zout Toegevoegd aan

Overig

  • 1 el water Toegevoegd aan
  • 1 stukjes dooier Toegevoegd aan
  • Zaden Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Van de gegeven ingrediënten maken we een halfzacht, niet-kleverig deeg, dat we ongeveer 30-35 minuten laten rijzen, afhankelijk van de kamertemperatuur.

2. Stap

Snijd intussen de daslook, die we mengen met de verkruimelde kaas en een beetje zout. Ik gebruikte koeienkaas in pekel, ongeveer 300g, maar je kunt minder of meer toevoegen naar smaak :-) Ik had een goede 2-3 handenvol daslook.

3. Stap

Als ons deeg is gerezen, verdelen we het in 12 gelijke stukken, die we weer in broodjes vormen. We rollen elk broodje een beetje uit, leggen er royaal vulling in en sluiten het als een bolletje. We leggen ze op een bakplaat met papier, bestrijken ze met dooier gemengd met een beetje water en besprenkelen ze met zaadjes. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 25 minuten.

Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

Deze gezouten broodjes zijn ontzettend lekker. Het deeg is zeer zacht en al van zichzelf erg lekker :-) Ook de vulling is erg lekker en er is er echt veel van. En wat ook heel belangrijk is, is dat dit gebakje de volgende dag nog steeds mooi zacht blijft!!! Eet smakelijk!

Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Cesminaz

Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling

Fijn, rijzig deeg gevuld met een verbazingwekkende vulling gemaakt van een combinatie van wilde knoflook en kaas. Wilde knoflook is gezond, smaakvol en veelzijdig in de keuken.

30
Notulen
5
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Van de gegeven ingrediënten maken we een halfzacht, niet-kleverig deeg, dat we ongeveer 30-35 minuten laten rijzen, afhankelijk van de kamertemperatuur.

2. Stap

Snijd intussen de daslook, die we mengen met de verkruimelde kaas en een beetje zout. Ik gebruikte koeienkaas in pekel, ongeveer 300g, maar je kunt minder of meer toevoegen naar smaak :-) Ik had een goede 2-3 handenvol daslook.

3. Stap

Als ons deeg is gerezen, verdelen we het in 12 gelijke stukken, die we weer in broodjes vormen. We rollen elk broodje een beetje uit, leggen er royaal vulling in en sluiten het als een bolletje. We leggen ze op een bakplaat met papier, bestrijken ze met dooier gemengd met een beetje water en besprenkelen ze met zaadjes. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 25 minuten.

4. Stap

Deze gezouten broodjes zijn ontzettend lekker. Het deeg is zeer zacht en al van zichzelf erg lekker :-) Ook de vulling is erg lekker en er is er echt veel van. En wat ook heel belangrijk is, is dat dit gebakje de volgende dag nog steeds mooi zacht blijft!!! Eet smakelijk!

5. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Ingrediënten
Op weg
500 g
gewoon meel
100 ml
yoghurt
50 ml
olie
50 ml
olijfolie
200 ml
melk
21 g
verse gist
112 en
Zout
2 el
suiker
Op vulling
Berenlook
Kaas in zout pekel
Zout
Overig
1 el
water
1 stukjes
dooier
Zaden