ADVERTENTIE

Bron :: enlightenedmedia2 from Canva

Tarwebrood op gist

Zelfgemaakt tarwebrood op gist. Heel makkelijk klaar te maken en het uiteindelijke resultaat geeft je de smaak en aroma van thuis. Als we zelf brood bakken hebben we volledige controle over wat erin gaat. Gistbrood is de basis van elke keuken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 500 g Tarwemeel Toegevoegd aan
  • 30 g verse gist Toegevoegd aan
  • 1 glas heet water Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

200 min.
1. Stap

Los de gist op in warm water in een kleine kom, voeg suiker toe en laat 15 minuten staan zodat de gist kan beginnen werken.

2. Stap

Meng in een grote kom het meel met het zout. Voeg er actieve gist aan toe. Kneed het deeg tot een gelijkmatige consistentie. Als het gelukt is, dek de kom af met een doek en laat het een uur op een warme plaats staan.

3. Stap

Na dit tijdsbestek zou het deeg in volume moeten verdubbelen. Kneed het opnieuw voor ongeveer 5 minuten, en vorm dan een brood. Plaats het deeg in een ingevette broodvorm of leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.

4. Stap

Bedek de vorm met een doek en laat nog 30 minuten staan. Gedurende deze tijd moet het deeg opnieuw rijzen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 30-35 minuten, tot het goudbruin en knapperig is. Haal na het bakken het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Tarwebrood op gist

Zelfgemaakt tarwebrood op gist. Heel makkelijk klaar te maken en het uiteindelijke resultaat geeft je de smaak en aroma van thuis. Als we zelf brood bakken hebben we volledige controle over wat erin gaat. Gistbrood is de basis van elke keuken.

200
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Los de gist op in warm water in een kleine kom, voeg suiker toe en laat 15 minuten staan zodat de gist kan beginnen werken.

2. Stap

Meng in een grote kom het meel met het zout. Voeg er actieve gist aan toe. Kneed het deeg tot een gelijkmatige consistentie. Als het gelukt is, dek de kom af met een doek en laat het een uur op een warme plaats staan.

3. Stap

Na dit tijdsbestek zou het deeg in volume moeten verdubbelen. Kneed het opnieuw voor ongeveer 5 minuten, en vorm dan een brood. Plaats het deeg in een ingevette broodvorm of leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.

4. Stap

Bedek de vorm met een doek en laat nog 30 minuten staan. Gedurende deze tijd moet het deeg opnieuw rijzen.

5. Stap

Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 30-35 minuten, tot het goudbruin en knapperig is. Haal na het bakken het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Ingrediënten
500 g
Tarwemeel
30 g
verse gist
1 glas
heet water
2 theelepels
Zout
1 theelepel
suiker