ADVERTENTIE
Tart met chocoladecrème

Tart met chocoladecrème

Heb je al eens een taart geprobeerd? Dit was mijn eerste. Cacao deeg, frambozenjam, chocoladecrème en een glazuur van robijnchocolade. En dit alles in een lichtere versie zonder veel suiker en zonder bakken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Basis

  • 100 g Gemengde havermoutvlokken Toegevoegd aan
  • 100 g Gemalen walnoten Toegevoegd aan
  • 50 g Kokosmeel Toegevoegd aan
  • 15 g geraspte kokos Toegevoegd aan
  • 10 g cacao Toegevoegd aan
  • 80 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 30 g Honing Toegevoegd aan
  • 50 ml water Toegevoegd aan

Crème

  • 200 g Hete chocolade Toegevoegd aan
  • 2 stukjes bananen Toegevoegd aan
  • 250 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • frambozenconfiture Toegevoegd aan

Glazuur

  • 100 g chocolade Toegevoegd aan
  • 50 ml melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Meng alle ingrediënten samen en vorm een uniform mengsel. Pers dit op de bodem en zijkanten van een taartvorm (diameter 28 cm). Zet in de koelkast en bereid de room voor.

2. Stap

Smelt de chocolade in een pan. Pureer de bananen met een staafmixer. Meng ze daarna met de chocolade. Voeg ten slotte de kwark toe. We kunnen de crème nog verder kloppen met de mixer.

3. Stap

Op de basis van de taart smeren we frambozenjam en voegen we room toe. We zetten het opnieuw in de koelkast voor minstens een half uur.

4. Stap

We smelten melkchocolade in de magnetron, roeren het door elkaar en gieten het over de room. We versieren het en laten het idealiter overnacht in de koelkast stollen.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Tart met chocoladecrème

Heb je al eens een taart geprobeerd? Dit was mijn eerste. Cacao deeg, frambozenjam, chocoladecrème en een glazuur van robijnchocolade. En dit alles in een lichtere versie zonder veel suiker en zonder bakken.

40
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng alle ingrediënten samen en vorm een uniform mengsel. Pers dit op de bodem en zijkanten van een taartvorm (diameter 28 cm). Zet in de koelkast en bereid de room voor.

2. Stap

Smelt de chocolade in een pan. Pureer de bananen met een staafmixer. Meng ze daarna met de chocolade. Voeg ten slotte de kwark toe. We kunnen de crème nog verder kloppen met de mixer.

3. Stap

Op de basis van de taart smeren we frambozenjam en voegen we room toe. We zetten het opnieuw in de koelkast voor minstens een half uur.

4. Stap

We smelten melkchocolade in de magnetron, roeren het door elkaar en gieten het over de room. We versieren het en laten het idealiter overnacht in de koelkast stollen.

Ingrediënten
Basis
100 g
Gemengde havermoutvlokken
100 g
Gemalen walnoten
50 g
Kokosmeel
15 g
geraspte kokos
10 g
cacao
80 g
verzachte boter
30 g
Honing
50 ml
water
Crème
200 g
Hete chocolade
2 stukjes
bananen
250 g
Zachte kwark
frambozenconfiture
Glazuur
100 g
chocolade
50 ml
melk