ADVERTENTIE

Bron :: Tetsunori via Adobe Stock

Portwijn saus

Een rijke en smaakvolle portwijn saus, perfect als begeleiding bij geroosterd vlees of wild.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 Eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 Sjalotten Fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 Toe Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 250 ml Portwijn Toegevoegd aan
  • 500 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Verse tijm, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel Maïszetmeel, opgelost in iets koud water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Voor de portsaus, verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en bak ze ongeveer 2 minuten lang, tot ze zacht zijn.

2. Stap

Giet de portwijn in de pan en laat het 5 minuten koken tot het volume gehalveerd is.

3. Stap

Giet de runderbouillon in de pan en voeg de suiker en tijm toe. Laat het mengsel 15 minuten sudderen.

4. Stap

Voeg het maïszetmeel toe aan de pan en roer het door. Laat de saus nog 2-3 minuten koken, totdat hij is ingedikt. Je kunt meer maïszetmeel toevoegen als je een dikkere saus wilt.

ADVERTENTIE
5. Stap

Haal de pan van het fornuis en laat de portsaus iets afkoelen voordat je het serveert. Zeef de saus door een fijne zeef om de sjalotten en knoflook te verwijderen als je een gladdere saus verkiest.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Portwijn saus

Een rijke en smaakvolle portwijn saus, perfect als begeleiding bij geroosterd vlees of wild.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Voor de portsaus, verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en bak ze ongeveer 2 minuten lang, tot ze zacht zijn.

2. Stap

Giet de portwijn in de pan en laat het 5 minuten koken tot het volume gehalveerd is.

3. Stap

Giet de runderbouillon in de pan en voeg de suiker en tijm toe. Laat het mengsel 15 minuten sudderen.

4. Stap

Voeg het maïszetmeel toe aan de pan en roer het door. Laat de saus nog 2-3 minuten koken, totdat hij is ingedikt. Je kunt meer maïszetmeel toevoegen als je een dikkere saus wilt.

5. Stap

Haal de pan van het fornuis en laat de portsaus iets afkoelen voordat je het serveert. Zeef de saus door een fijne zeef om de sjalotten en knoflook te verwijderen als je een gladdere saus verkiest.

Ingrediënten
2 Eetlepel
olijfolie
2 Sjalotten
Fijngehakt
2 Toe
Knoflook, fijngehakt
250 ml
Portwijn
500 ml
runderbouillon
1 Theelepel
suiker
1 Theelepel
Verse tijm, fijngehakt
2 Theelepel
Maïszetmeel, opgelost in iets koud water