Bron :: Tetsunori via Adobe Stock
Portwijn saus
Een rijke en smaakvolle portwijn saus, perfect als begeleiding bij geroosterd vlees of wild.
Ingrediënten
- 2 Eetlepel olijfolie
- 2 Sjalotten Fijngehakt
- 2 Toe Knoflook, fijngehakt
- 250 ml Portwijn
- 500 ml runderbouillon
- 1 Theelepel suiker
- 1 Theelepel Verse tijm, fijngehakt
- 2 Theelepel Maïszetmeel, opgelost in iets koud water
Laatste folders
Procedure
Voor de portsaus, verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en bak ze ongeveer 2 minuten lang, tot ze zacht zijn.
Giet de portwijn in de pan en laat het 5 minuten koken tot het volume gehalveerd is.
Giet de runderbouillon in de pan en voeg de suiker en tijm toe. Laat het mengsel 15 minuten sudderen.
Voeg het maïszetmeel toe aan de pan en roer het door. Laat de saus nog 2-3 minuten koken, totdat hij is ingedikt. Je kunt meer maïszetmeel toevoegen als je een dikkere saus wilt.
Haal de pan van het fornuis en laat de portsaus iets afkoelen voordat je het serveert. Zeef de saus door een fijne zeef om de sjalotten en knoflook te verwijderen als je een gladdere saus verkiest.