ADVERTENTIE

Bron :: Langan from Canva

Zelfgemaakte tomatenpuree

Een uitzonderlijk smakelijke en gezonde huisgemaakte tomatenpuree die geschikt is voor verschillende gerechten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 5 kg Tomaten Toegevoegd aan
  • 100 g zout Toegevoegd aan
  • 50 ml olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

We wassen de tomaten en snijden ze in stukjes.

2. Stap

Kook de tomaten in de pot totdat ze sap beginnen af te geven.

3. Stap

We voegen zout en olie toe en koken tot de massa is gehalveerd.

4. Stap

We zeven de soep door een fijne zeef en drukken op de tomatenresten om zoveel mogelijk sap te krijgen.

ADVERTENTIE
5. Stap

We brengen de jam opnieuw aan de kook en gieten de nog hete jam in glazen potten, die we vastdraaien en ondersteboven draaien.

6. Stap

We laten de glazen afkoelen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Zelfgemaakte tomatenpuree

Een uitzonderlijk smakelijke en gezonde huisgemaakte tomatenpuree die geschikt is voor verschillende gerechten.

180
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We wassen de tomaten en snijden ze in stukjes.

2. Stap

Kook de tomaten in de pot totdat ze sap beginnen af te geven.

3. Stap

We voegen zout en olie toe en koken tot de massa is gehalveerd.

4. Stap

We zeven de soep door een fijne zeef en drukken op de tomatenresten om zoveel mogelijk sap te krijgen.

5. Stap

We brengen de jam opnieuw aan de kook en gieten de nog hete jam in glazen potten, die we vastdraaien en ondersteboven draaien.

6. Stap

We laten de glazen afkoelen.

Ingrediënten
5 kg
Tomaten
100 g
zout
50 ml
olie