ADVERTENTIE
Perzik galette

Perzik galette

Een uitstekend recept voor een frisse perzik-galette aangevuld met jam en kwark.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 50 g bruine suiker Toegevoegd aan
  • 80 g boter Toegevoegd aan
  • 2 el water Toegevoegd aan

Vulling

  • abrikozenjam Toegevoegd aan
  • 150 g klonterige kwark Toegevoegd aan
  • 50 g kwark fijn Toegevoegd aan
  • eiwitpuddingpoeder / vanille Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Perzik Toegevoegd aan
  • ei Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor bestrooien (optioneel) Toegevoegd aan
  • amandelschijfjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We mengen het meel met suiker en kamer-temperatuur boter, voegen water toe en kneden het deeg met de hand. We zetten het 30 minuten in de koelkast.

2. Stap

We leggen bakpapier op de bakplaat, bestrooien het met bloem en rollen het bereide deeg uit in de vorm van een cirkel.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

Smeer met jam ongeveer 2 cm van de rand, laat „droog“.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

In een kom mengen we de kwark met het zoetmiddel naar smaak en leggen we deze laag op de jam.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
5. Stap

We snijden de perziken in plakjes en leggen ze op de kwarklaag.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
6. Stap

We buigen de randen voorzichtig naar het midden en drukken ze aan.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
7. Stap

We smeren de bovenkant van de taart in met een ei, bestrooien het met suiker en plakjes amandelen.

8. Stap

We bakken op 180 graden voor 45 minuten.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Pasta

111 recepten