Perzik galette
Een uitstekend recept voor een frisse perzik-galette aangevuld met jam en kwark.
Ingrediënten
Vaak
- 200 g gewoon meel
- 50 g bruine suiker
- 80 g boter
- 2 el water
Vulling
- abrikozenjam
- 150 g klonterige kwark
- 50 g kwark fijn
- eiwitpuddingpoeder / vanille
- 4 stukjes Perzik
- ei
- Poedersuiker voor bestrooien (optioneel)
- amandelschijfjes
Laatste folders
Procedure
We mengen het meel met suiker en kamer-temperatuur boter, voegen water toe en kneden het deeg met de hand. We zetten het 30 minuten in de koelkast.
We leggen bakpapier op de bakplaat, bestrooien het met bloem en rollen het bereide deeg uit in de vorm van een cirkel.
Smeer met jam ongeveer 2 cm van de rand, laat „droog“.
In een kom mengen we de kwark met het zoetmiddel naar smaak en leggen we deze laag op de jam.
We snijden de perziken in plakjes en leggen ze op de kwarklaag.
We buigen de randen voorzichtig naar het midden en drukken ze aan.
We smeren de bovenkant van de taart in met een ei, bestrooien het met suiker en plakjes amandelen.
We bakken op 180 graden voor 45 minuten.