ADVERTENTIE
Perzik galette

Perzik galette

Een uitstekend recept voor een frisse perzik-galette aangevuld met jam en kwark.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 50 g bruine suiker Toegevoegd aan
  • 80 g boter Toegevoegd aan
  • 2 el water Toegevoegd aan

Vulling

  • abrikozenjam Toegevoegd aan
  • 150 g klonterige kwark Toegevoegd aan
  • 50 g kwark fijn Toegevoegd aan
  • eiwitpuddingpoeder / vanille Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Perzik Toegevoegd aan
  • ei Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor bestrooien (optioneel) Toegevoegd aan
  • amandelschijfjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We mengen het meel met suiker en kamer-temperatuur boter, voegen water toe en kneden het deeg met de hand. We zetten het 30 minuten in de koelkast.

2. Stap

We leggen bakpapier op de bakplaat, bestrooien het met bloem en rollen het bereide deeg uit in de vorm van een cirkel.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

Smeer met jam ongeveer 2 cm van de rand, laat „droog“.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

In een kom mengen we de kwark met het zoetmiddel naar smaak en leggen we deze laag op de jam.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

We snijden de perziken in plakjes en leggen ze op de kwarklaag.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
6. Stap

We buigen de randen voorzichtig naar het midden en drukken ze aan.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
7. Stap

We smeren de bovenkant van de taart in met een ei, bestrooien het met suiker en plakjes amandelen.

8. Stap

We bakken op 180 graden voor 45 minuten.

Perzik galette - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Perzik galette

Een uitstekend recept voor een frisse perzik-galette aangevuld met jam en kwark.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We mengen het meel met suiker en kamer-temperatuur boter, voegen water toe en kneden het deeg met de hand. We zetten het 30 minuten in de koelkast.

2. Stap

We leggen bakpapier op de bakplaat, bestrooien het met bloem en rollen het bereide deeg uit in de vorm van een cirkel.

3. Stap

Smeer met jam ongeveer 2 cm van de rand, laat „droog“.

4. Stap

In een kom mengen we de kwark met het zoetmiddel naar smaak en leggen we deze laag op de jam.

5. Stap

We snijden de perziken in plakjes en leggen ze op de kwarklaag.

6. Stap

We buigen de randen voorzichtig naar het midden en drukken ze aan.

7. Stap

We smeren de bovenkant van de taart in met een ei, bestrooien het met suiker en plakjes amandelen.

8. Stap

We bakken op 180 graden voor 45 minuten.

Ingrediënten
Vaak
200 g
gewoon meel
50 g
bruine suiker
80 g
boter
2 el
water
Vulling
abrikozenjam
150 g
klonterige kwark
50 g
kwark fijn
eiwitpuddingpoeder / vanille
4 stukjes
Perzik
ei
Poedersuiker voor bestrooien (optioneel)
amandelschijfjes