ADVERTENTIE
Osie Hniezda

Osie Hniezda

Met dit gistdeeg is het heel prettig werken. Het deeg is zo elastisch als klei.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Ingrediënten

  • 500 g Glad meel Toegevoegd aan
  • Knijpen Gereedschappen Toegevoegd aan
  • 10 g Droge gist Toegevoegd aan
  • 80 g Suiker Toegevoegd aan
  • 75 g Boter Toegevoegd aan
  • 200 ml lauwe melk Toegevoegd aan

2 eieren Vulling

  • 130 g Suiker Toegevoegd aan
  • 20 g Gemalen Ceylon kaneel Toegevoegd aan
  • 100 g Boter Toegevoegd aan
  • 100 g Walnoten Toegevoegd aan

Crème na het bakken

  • 250 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 30 g Poedersuiker of naar smaak Toegevoegd aan
  • 150 vanille G Griekse yoghurt vet Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Eieren en boter moeten op kamertemperatuur zijn.

2. Stap

We verwarmen de melk. We breken de eieren en doen ze in een kom. We voegen suiker en een snufje zout toe, we roeren met een garde. We voegen zachte boter toe en kloppen het samen met het ei-suikermengsel. We gieten warme melk in, roeren. We mengen de bloem met de gist. We voegen de bloem met gist geleidelijk toe aan het vloeibare mengsel. Met behulp van een keukenmachine kneden we een glad en elastisch deeg. Het deeg mag niet plakkerig zijn. We bedekken het met folie of een doek en laten het op een warme plaats rijzen gedurende ongeveer 1 uur.

3. Stap

Vulling:

4. Stap

Gesmolten (of gesmolten) boter mengen we met kaneel en suiker. Hak de walnoten fijn.

ADVERTENTIE
5. Stap

We roll out the leavened dough (we just stretched it with our hands) to about (0.5 cm). We spread it with filling and sprinkle with walnuts. We cut about 5 cm wide pieces (12 pieces) and place them on a baking tray lined with baking paper.

6. Stap

Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende ongeveer 22-30 minuten.

7. Stap

We mengen mascarpone met yoghurt, vanille en suiker.

8. Stap

Na het bakken bestrijken we met room en bestrooien we met gehakte noten, pistachenoten.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image napiekla

Osie Hniezda

Met dit gistdeeg is het heel prettig werken. Het deeg is zo elastisch als klei.

60
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Eieren en boter moeten op kamertemperatuur zijn.

2. Stap

We verwarmen de melk. We breken de eieren en doen ze in een kom. We voegen suiker en een snufje zout toe, we roeren met een garde. We voegen zachte boter toe en kloppen het samen met het ei-suikermengsel. We gieten warme melk in, roeren. We mengen de bloem met de gist. We voegen de bloem met gist geleidelijk toe aan het vloeibare mengsel. Met behulp van een keukenmachine kneden we een glad en elastisch deeg. Het deeg mag niet plakkerig zijn. We bedekken het met folie of een doek en laten het op een warme plaats rijzen gedurende ongeveer 1 uur.

3. Stap

Vulling:

4. Stap

Gesmolten (of gesmolten) boter mengen we met kaneel en suiker. Hak de walnoten fijn.

5. Stap

We roll out the leavened dough (we just stretched it with our hands) to about (0.5 cm). We spread it with filling and sprinkle with walnuts. We cut about 5 cm wide pieces (12 pieces) and place them on a baking tray lined with baking paper.

6. Stap

Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende ongeveer 22-30 minuten.

7. Stap

We mengen mascarpone met yoghurt, vanille en suiker.

8. Stap

Na het bakken bestrijken we met room en bestrooien we met gehakte noten, pistachenoten.

Ingrediënten
Ingrediënten
500 g
Glad meel
Knijpen
Gereedschappen
10 g
Droge gist
80 g
Suiker
75 g
Boter
200 ml
lauwe melk
2 eieren Vulling
130 g
Suiker
20 g
Gemalen Ceylon kaneel
100 g
Boter
100 g
Walnoten
Crème na het bakken
250 g
mascarpone
30 g
Poedersuiker of naar smaak
150 vanille
G Griekse yoghurt vet