ADVERTENTIE
Nep-ossenworst broodjes

Nep-ossenworst broodjes

Heerlijk hartig gebak dat op zichzelf lekker is, maar ook goed smaakt als bijgerecht bij soep 🙂

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5

Vaak

  • 400 g Zachte tarwebloem Toegevoegd aan
  • 400 g Halve tarwebloem Toegevoegd aan
  • 450 ml melk Toegevoegd aan
  • 100 g Griekse yoghurt Toegevoegd aan
  • 1 Dooier Toegevoegd aan
  • 2 el bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 el zout Toegevoegd aan
  • 1 el Oktober 20 Toegevoegd aan
  • 25 g verse gist Toegevoegd aan
  • 2 el olie Toegevoegd aan

We hebben nog steeds nodig

  • 200 g Ja, ik heb de kip gegeven Toegevoegd aan
  • 200 g Gemalen walnoten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Van de gegeven ingrediënten maken we een halfzacht deeg dat we 45 minuten laten rijzen.

2. Stap

Terwijl ons deeg rijst, bereiden we onze vulling voor. Hiervoor hebben we vet en gemalen noten nodig. Ik heb kippenvet gebruikt, maar iedereen kan naar zijn eigen smaak gebruiken. Meng tenslotte het vet en de noten. Ik heb de vulling niet gezouten, ik heb later gezouten, toen het deeg al was uitgespreid.

3. Stap

We rollen het deeg uit tot een grote cirkel, smeren de vulling erop, zouten het en vouwen het deeg op de traditionele manier zoals voor taart. Tussen het vouwen door smeren we nog die plekken van het deeg waar geen vulling op zit om dat mooie bladerdeeg te krijgen. Uiteindelijk laten we het gevouwen deeg rusten totdat de oven is voorverwarmd tot 190°C

4. Stap

Vervolgens rollen we het deeg uit tot een dikte van 2 cm en snijden we de broodjes uit met een glas of een uitsteekvorm. Het glas moet altijd in bloem worden gedoopt, het snijdt dan mooier en gemakkelijker. We leggen de broodjes op een bakplaat met papier, smeren ze in met ei en doen ze direct in de oven. We bakken ongeveer 20 minuten mooi bruin.

Nep-ossenworst broodjes - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

Gebakken 'pagáče' zijn geurig, licht en mooi gelaagd :-) Binnenin zijn ze zacht en aan de buitenkant fijn knapperig. Ik ben dol op deze 'pagáče', ze hebben een geweldige smaak! Eet smakelijk!

Nep-ossenworst broodjes - stap voor stap bereiding 1
6. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Cesminaz

Nep-ossenworst broodjes

Heerlijk hartig gebak dat op zichzelf lekker is, maar ook goed smaakt als bijgerecht bij soep 🙂

45
Notulen
5
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Van de gegeven ingrediënten maken we een halfzacht deeg dat we 45 minuten laten rijzen.

2. Stap

Terwijl ons deeg rijst, bereiden we onze vulling voor. Hiervoor hebben we vet en gemalen noten nodig. Ik heb kippenvet gebruikt, maar iedereen kan naar zijn eigen smaak gebruiken. Meng tenslotte het vet en de noten. Ik heb de vulling niet gezouten, ik heb later gezouten, toen het deeg al was uitgespreid.

3. Stap

We rollen het deeg uit tot een grote cirkel, smeren de vulling erop, zouten het en vouwen het deeg op de traditionele manier zoals voor taart. Tussen het vouwen door smeren we nog die plekken van het deeg waar geen vulling op zit om dat mooie bladerdeeg te krijgen. Uiteindelijk laten we het gevouwen deeg rusten totdat de oven is voorverwarmd tot 190°C

4. Stap

Vervolgens rollen we het deeg uit tot een dikte van 2 cm en snijden we de broodjes uit met een glas of een uitsteekvorm. Het glas moet altijd in bloem worden gedoopt, het snijdt dan mooier en gemakkelijker. We leggen de broodjes op een bakplaat met papier, smeren ze in met ei en doen ze direct in de oven. We bakken ongeveer 20 minuten mooi bruin.

5. Stap

Gebakken 'pagáče' zijn geurig, licht en mooi gelaagd :-) Binnenin zijn ze zacht en aan de buitenkant fijn knapperig. Ik ben dol op deze 'pagáče', ze hebben een geweldige smaak! Eet smakelijk!

6. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Ingrediënten
Vaak
400 g
Zachte tarwebloem
400 g
Halve tarwebloem
450 ml
melk
100 g
Griekse yoghurt
1
Dooier
2 el
bloemsuiker
1 el
zout
1 el
Oktober 20
25 g
verse gist
2 el
olie
We hebben nog steeds nodig
200 g
Ja, ik heb de kip gegeven
200 g
Gemalen walnoten