Nep-ossenworst broodjes
Heerlijk hartig gebak dat op zichzelf lekker is, maar ook goed smaakt als bijgerecht bij soep 🙂
Ingrediënten
Vaak
- 400 g Zachte tarwebloem
- 400 g Halve tarwebloem
- 450 ml melk
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 Dooier
- 2 el bloemsuiker
- 1 el zout
- 1 el Oktober 20
- 25 g verse gist
- 2 el olie
We hebben nog steeds nodig
- 200 g Ja, ik heb de kip gegeven
- 200 g Gemalen walnoten
Laatste folders
Procedure
Van de gegeven ingrediënten maken we een halfzacht deeg dat we 45 minuten laten rijzen.
Terwijl ons deeg rijst, bereiden we onze vulling voor. Hiervoor hebben we vet en gemalen noten nodig. Ik heb kippenvet gebruikt, maar iedereen kan naar zijn eigen smaak gebruiken. Meng tenslotte het vet en de noten. Ik heb de vulling niet gezouten, ik heb later gezouten, toen het deeg al was uitgespreid.
We rollen het deeg uit tot een grote cirkel, smeren de vulling erop, zouten het en vouwen het deeg op de traditionele manier zoals voor taart. Tussen het vouwen door smeren we nog die plekken van het deeg waar geen vulling op zit om dat mooie bladerdeeg te krijgen. Uiteindelijk laten we het gevouwen deeg rusten totdat de oven is voorverwarmd tot 190°C
Vervolgens rollen we het deeg uit tot een dikte van 2 cm en snijden we de broodjes uit met een glas of een uitsteekvorm. Het glas moet altijd in bloem worden gedoopt, het snijdt dan mooier en gemakkelijker. We leggen de broodjes op een bakplaat met papier, smeren ze in met ei en doen ze direct in de oven. We bakken ongeveer 20 minuten mooi bruin.
Gebakken 'pagáče' zijn geurig, licht en mooi gelaagd :-) Binnenin zijn ze zacht en aan de buitenkant fijn knapperig. Ik ben dol op deze 'pagáče', ze hebben een geweldige smaak! Eet smakelijk!
Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube