Lichte geraspte kwarktaart
Veel van jullie kennen waarschijnlijk de geraspte kwarktaart. Maar hoe zit het met een beetje variatie op deze klassieke taart? In plaats van het cacaodeeg te gebruiken, gebruik je het lichte deeg, voeg je fruit toe en maak je een wat gezondere versie.
Ingrediënten
Vaak
- 150 g Gladde speltbloem
- 100 g Van volkoren speltmeel
- 100 g Geblancheerde amandelen
- 50 g Ik heb al de cookies smaak proteïne gebruikt
- 80 g Zoetstof xylitol
- 2 dooier
- 100 g boter
- 100 ml melk
- 1 Artikel Kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- knijpen Zout
Vulling
- 500 g klonterige kwark
- 250 g Zachte kwark
- 2 eiwitten
- 30 g Vanille-eiwit of zoetstof
- 1 eetlepel Gouden kolf (poeder)
- 15 g Smaakdruppels
- 1 stukjes Vanillesuiker
- vanille-aroma
- Aardbeien en bosbessen
- Amandelschijfjes
Laatste folders
Procedure
Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed het deeg. We kunnen het klassiek doen, met de hand. We leggen het klaargemaakte deeg minstens een half uur in de vriezer.
Klop de eiwitten op de vulling. Meng de gouden graan en eiwit in een beetje water. Daarna mengen we alle ingrediënten voor de vulling.
We verdelen het afgekoelde deeg in 2 delen.
Op een bakplaat bekleed met bakpapier raspen we grof een deel van het deeg.
We vullen het op.
We slaan fruit op in de vulling.
Rasp de rest van het deeg erop.
Ja heb de top nog bedekt met amandelschijfjes.
We bakken op 170 graden voor ongeveer 45 minuten.