ADVERTENTIE
Lichte geraspte kwarktaart

Lichte geraspte kwarktaart

Veel van jullie kennen waarschijnlijk de geraspte kwarktaart. Maar hoe zit het met een beetje variatie op deze klassieke taart? In plaats van het cacaodeeg te gebruiken, gebruik je het lichte deeg, voeg je fruit toe en maak je een wat gezondere versie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20

Vaak

  • 150 g Gladde speltbloem Toegevoegd aan
  • 100 g Van volkoren speltmeel Toegevoegd aan
  • 100 g Geblancheerde amandelen Toegevoegd aan
  • 50 g Ik heb al de cookies smaak proteïne gebruikt Toegevoegd aan
  • 80 g Zoetstof xylitol Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 100 ml melk Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • knijpen Zout Toegevoegd aan

Vulling

  • 500 g klonterige kwark Toegevoegd aan
  • 250 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 2 eiwitten Toegevoegd aan
  • 30 g Vanille-eiwit of zoetstof Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Gouden kolf (poeder) Toegevoegd aan
  • 15 g Smaakdruppels Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Vanillesuiker Toegevoegd aan
  • vanille-aroma Toegevoegd aan
  • Aardbeien en bosbessen Toegevoegd aan
  • Amandelschijfjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed het deeg. We kunnen het klassiek doen, met de hand. We leggen het klaargemaakte deeg minstens een half uur in de vriezer.

2. Stap

Klop de eiwitten op de vulling. Meng de gouden graan en eiwit in een beetje water. Daarna mengen we alle ingrediënten voor de vulling.

3. Stap

We verdelen het afgekoelde deeg in 2 delen.

Lichte geraspte kwarktaart - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

Op een bakplaat bekleed met bakpapier raspen we grof een deel van het deeg.

Lichte geraspte kwarktaart - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

We vullen het op.

Lichte geraspte kwarktaart - stap voor stap bereiding 1
6. Stap

We slaan fruit op in de vulling.

Lichte geraspte kwarktaart - stap voor stap bereiding 1
7. Stap

Rasp de rest van het deeg erop.

Lichte geraspte kwarktaart - stap voor stap bereiding 1
8. Stap

Ja heb de top nog bedekt met amandelschijfjes.

Lichte geraspte kwarktaart - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
9. Stap

We bakken op 170 graden voor ongeveer 45 minuten.

Lichte geraspte kwarktaart - stap voor stap bereiding 1

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Lichte geraspte kwarktaart

Veel van jullie kennen waarschijnlijk de geraspte kwarktaart. Maar hoe zit het met een beetje variatie op deze klassieke taart? In plaats van het cacaodeeg te gebruiken, gebruik je het lichte deeg, voeg je fruit toe en maak je een wat gezondere versie.

60
Notulen
20
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed het deeg. We kunnen het klassiek doen, met de hand. We leggen het klaargemaakte deeg minstens een half uur in de vriezer.

2. Stap

Klop de eiwitten op de vulling. Meng de gouden graan en eiwit in een beetje water. Daarna mengen we alle ingrediënten voor de vulling.

3. Stap

We verdelen het afgekoelde deeg in 2 delen.

4. Stap

Op een bakplaat bekleed met bakpapier raspen we grof een deel van het deeg.

5. Stap

We vullen het op.

6. Stap

We slaan fruit op in de vulling.

7. Stap

Rasp de rest van het deeg erop.

8. Stap

Ja heb de top nog bedekt met amandelschijfjes.

9. Stap

We bakken op 170 graden voor ongeveer 45 minuten.

Ingrediënten
Vaak
150 g
Gladde speltbloem
100 g
Van volkoren speltmeel
100 g
Geblancheerde amandelen
50 g
Ik heb al de cookies smaak proteïne gebruikt
80 g
Zoetstof xylitol
2
dooier
100 g
boter
100 ml
melk
1 Artikel
Kaneel
1 theelepel
bakpoeder
knijpen
Zout
Vulling
500 g
klonterige kwark
250 g
Zachte kwark
2
eiwitten
30 g
Vanille-eiwit of zoetstof
1 eetlepel
Gouden kolf (poeder)
15 g
Smaakdruppels
1 stukjes
Vanillesuiker
vanille-aroma
Aardbeien en bosbessen
Amandelschijfjes