Koffierol zonder meel
Ik geniet er altijd van om nieuwe recepten en dessertsmaken te bedenken. Deze keer heb ik koffie toegevoegd om de rol wat bijzonders te geven.
Ingrediënten
Vaak
- 4 stukjes Eieren
- 40 g suiker
- 20 g chocolade-eiwit
- 10 g cacao
- 10 g Chocolade BB pudding of cacao
- 1 Artikel Bakpoeder
- Knijpen Alleen
- 1 Artikel oploskoffie
Crème
- 200 g Ricotta
- 250 g Zachte kwark
- 50 g witte chocolade
- 1 Artikel oploskoffie
- vanille
Laatste folders
Procedure
Klop de eiwitten en een snufje zout tot stijve pieken. Klop de dooiers met suiker. Meng om de beurt droge ingrediënten en opgeklopte eiwitten door het dooiermengsel.
Meng alles samen en verspreid het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak op een temperatuur van 180 graden gedurende 10-12 minuten.
Na het bakken verwijderen we het bakpapier van het deeg. We rollen het deeg op en wikkelen het in een doek. Laat het volledig afkoelen.
Voor de crème laten we de witte chocolade smelten en mengen we alle ingrediënten samen.
Smeer het afgekoelde deeg in met room en rol het op. Verspreid de resterende room over de bovenkant van de rol. Zet het in de koelkast.