ADVERTENTIE
Kastanjecake

Kastanjecake

Kaas taart met kastanjepuree en wortel-sinaasappelbodem.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

DILLE-SINAASAPPEL KAST

  • 40 g fijngeraspte wortelen Toegevoegd aan
  • 40 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 45 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 12 ei Toegevoegd aan
  • 80 volkoren speltmeel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 80 ml Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • sinaasappelschil Toegevoegd aan

KASTANJE CRÈME BRÛLÉE + SINAASAPPEL

  • 250 g kastanjepuree Toegevoegd aan
  • 250 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 200 g zure room Toegevoegd aan
  • Een beetje Van sinaasappelsap en schil Toegevoegd aan
  • 3 el bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 el gewoon meel Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan

MELK CHOCOLADE SUIKER

  • 125 g Melkchocolade om te koken Toegevoegd aan
  • 50 ml Slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

WORTELSINAASAPPEL CAKE: Eerst kloppen we de boter met de suiker en vervolgens met het ei. Dan voegen we de droge ingrediënten toe en ten slotte mengen we de wortel en het sinaasappelsap met een spatel.

Kastanjecake - stap voor stap bereiding 1
2. Stap

Er ontstaat een dik deeg. We bakken het op 180°C/ongeveer 15 minuten en wachten tot het volledig is afgekoeld. We kunnen het ook een dag van tevoren bakken en in de vorm laten.

Kastanjecake - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

ROOM KASTANJE PUREE + SINAASAPPEL: We mengen alles samen. De afgewerkte room gieten we op de afgekoelde gebakken bodem en bakken we opnieuw op 140°C/ongeveer 70min. Na het bakken laten we de taart nog een uur in de uitgeschakelde, gesloten oven staan en dan laten we hem afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Kastanjecake - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

Giet de choco laag op de afgekoelde taart en zet het een paar uur in de koelkast. Best overnacht.

Kastanjecake - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

Eet smakelijk. :)

Kastanjecake - stap voor stap bereiding 1

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image jest_ocami

Kastanjecake

Kaas taart met kastanjepuree en wortel-sinaasappelbodem.

30
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

WORTELSINAASAPPEL CAKE: Eerst kloppen we de boter met de suiker en vervolgens met het ei. Dan voegen we de droge ingrediënten toe en ten slotte mengen we de wortel en het sinaasappelsap met een spatel.

2. Stap

Er ontstaat een dik deeg. We bakken het op 180°C/ongeveer 15 minuten en wachten tot het volledig is afgekoeld. We kunnen het ook een dag van tevoren bakken en in de vorm laten.

3. Stap

ROOM KASTANJE PUREE + SINAASAPPEL: We mengen alles samen. De afgewerkte room gieten we op de afgekoelde gebakken bodem en bakken we opnieuw op 140°C/ongeveer 70min. Na het bakken laten we de taart nog een uur in de uitgeschakelde, gesloten oven staan en dan laten we hem afkoelen in de oven met de deur op een kier.

4. Stap

Giet de choco laag op de afgekoelde taart en zet het een paar uur in de koelkast. Best overnacht.

5. Stap

Eet smakelijk. :)

Ingrediënten
DILLE-SINAASAPPEL KAST
40 g
fijngeraspte wortelen
40 g
verzachte boter
45 g
kristalsuiker
12
ei
80
volkoren speltmeel
1 theelepel
bakpoeder
80 ml
Sinaasappelsap
sinaasappelschil
KASTANJE CRÈME BRÛLÉE + SINAASAPPEL
250 g
kastanjepuree
250 g
Zachte kwark
200 g
zure room
Een beetje
Van sinaasappelsap en schil
3 el
bloemsuiker
1 el
gewoon meel
1
ei
MELK CHOCOLADE SUIKER
125 g
Melkchocolade om te koken
50 ml
Slagroom