Kastanjecake
Kaas taart met kastanjepuree en wortel-sinaasappelbodem.
Ingrediënten
DILLE-SINAASAPPEL KAST
- 40 g fijngeraspte wortelen
- 40 g verzachte boter
- 45 g kristalsuiker
- 1⁄2 ei
- 80 volkoren speltmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 80 ml Sinaasappelsap
- sinaasappelschil
KASTANJE CRÈME BRÛLÉE + SINAASAPPEL
- 250 g kastanjepuree
- 250 g Zachte kwark
- 200 g zure room
- Een beetje Van sinaasappelsap en schil
- 3 el bloemsuiker
- 1 el gewoon meel
- 1 ei
MELK CHOCOLADE SUIKER
- 125 g Melkchocolade om te koken
- 50 ml Slagroom
Laatste folders
Procedure
WORTELSINAASAPPEL CAKE: Eerst kloppen we de boter met de suiker en vervolgens met het ei. Dan voegen we de droge ingrediënten toe en ten slotte mengen we de wortel en het sinaasappelsap met een spatel.
Er ontstaat een dik deeg. We bakken het op 180°C/ongeveer 15 minuten en wachten tot het volledig is afgekoeld. We kunnen het ook een dag van tevoren bakken en in de vorm laten.
ROOM KASTANJE PUREE + SINAASAPPEL: We mengen alles samen. De afgewerkte room gieten we op de afgekoelde gebakken bodem en bakken we opnieuw op 140°C/ongeveer 70min. Na het bakken laten we de taart nog een uur in de uitgeschakelde, gesloten oven staan en dan laten we hem afkoelen in de oven met de deur op een kier.
Giet de choco laag op de afgekoelde taart en zet het een paar uur in de koelkast. Best overnacht.
Eet smakelijk. :)