Hartige taarten van gefermenteerd deeg
Je kent zeker de zoete vlechtbrood. Maar als je meer van hartig houdt, probeer dan deze. Hoewel het gefermenteerd deeg is, is de bereiding niet moeilijk, je hoeft alleen alle ingrediënten te mengen. Bovendien krijg je twee vlechten uit het recept, dus je kunt meteen twee vullingen proberen.
Ingrediënten
Vaak
- 400 g gewoon meel
- 200 g volkorenmeel
- 1 Artikel Zout
- 10 g gedroogde gist
- 75 ml raapzaadolie
- 300 ml lauwe melk
Vulling 1
- 120 g Grof geraspte eidam kaas
- 100 g Roomkaas
- 3 el melk
- 30 g Niva kaas
- Knoflookpoeder
- oregano
Vulling 2
- 120 g geraspte kaas
- 100 g Roomkaas
- 200 g Blikje Mexicaanse mix
- Zout
- Kruiden
- Knoflook kruiden
- gerookt paprikapoeder
Gereedschap
- Ei op zijn kant
Laatste folders
Procedure
We mengen alle ingrediënten voor het deeg samen. We mengen ongeveer 5 minuten in de keukenmachine.
We bedekken het voorbereide deeg met een doek en laten het een uur rijzen.
We verdelen het voorbereide deeg in twee delen. Elk deel rollen we uit tot een rechthoek.
We mengen alles samen voor elke vulling.
Smeer de vulling op de uitgerolde helft van het deeg en rol het op. Als een rollade. Snijd deze in de lengte door en vlecht deze als een vlecht. Doe hetzelfde met het andere deel van het deeg en het andere type vulling.
We draaien de vlecht met rauwe vulling in een cirkel en bestrijken het met geklopt ei.
We brengen de vlecht met groentevulling over naar een vorm voor Episcopale koek, bekleed met bakpapier. We smeren het ook met een ei.
We bakken bij een temperatuur van 185 graden. Na 15 minuten heb ik overgeschakeld naar hetelucht. Toen het deeg aan de bovenkant al goudbruin was, dekte ik het af met folie en bakte het nog even. De totale baktijd was ongeveer 40-45 minuten. Laat het volledig afkoelen na het bakken.