ADVERTENTIE
Hartige taarten van gefermenteerd deeg

Hartige taarten van gefermenteerd deeg

Je kent zeker de zoete vlechtbrood. Maar als je meer van hartig houdt, probeer dan deze. Hoewel het gefermenteerd deeg is, is de bereiding niet moeilijk, je hoeft alleen alle ingrediënten te mengen. Bovendien krijg je twee vlechten uit het recept, dus je kunt meteen twee vullingen proberen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20

Vaak

  • 400 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 200 g volkorenmeel Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zout Toegevoegd aan
  • 10 g gedroogde gist Toegevoegd aan
  • 75 ml raapzaadolie Toegevoegd aan
  • 300 ml lauwe melk Toegevoegd aan

Vulling 1

  • 120 g Grof geraspte eidam kaas Toegevoegd aan
  • 100 g Roomkaas Toegevoegd aan
  • 3 el melk Toegevoegd aan
  • 30 g Niva kaas Toegevoegd aan
  • Knoflookpoeder Toegevoegd aan
  • oregano Toegevoegd aan

Vulling 2

  • 120 g geraspte kaas Toegevoegd aan
  • 100 g Roomkaas Toegevoegd aan
  • 200 g Blikje Mexicaanse mix Toegevoegd aan
  • Zout Toegevoegd aan
  • Kruiden Toegevoegd aan
  • Knoflook kruiden Toegevoegd aan
  • gerookt paprikapoeder Toegevoegd aan

Gereedschap

  • Ei op zijn kant Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

We mengen alle ingrediënten voor het deeg samen. We mengen ongeveer 5 minuten in de keukenmachine.

2. Stap

We bedekken het voorbereide deeg met een doek en laten het een uur rijzen.

3. Stap

We verdelen het voorbereide deeg in twee delen. Elk deel rollen we uit tot een rechthoek.

4. Stap

We mengen alles samen voor elke vulling.

ADVERTENTIE
5. Stap

Smeer de vulling op de uitgerolde helft van het deeg en rol het op. Als een rollade. Snijd deze in de lengte door en vlecht deze als een vlecht. Doe hetzelfde met het andere deel van het deeg en het andere type vulling.

6. Stap

We draaien de vlecht met rauwe vulling in een cirkel en bestrijken het met geklopt ei.

7. Stap

We brengen de vlecht met groentevulling over naar een vorm voor Episcopale koek, bekleed met bakpapier. We smeren het ook met een ei.

8. Stap

We bakken bij een temperatuur van 185 graden. Na 15 minuten heb ik overgeschakeld naar hetelucht. Toen het deeg aan de bovenkant al goudbruin was, dekte ik het af met folie en bakte het nog even. De totale baktijd was ongeveer 40-45 minuten. Laat het volledig afkoelen na het bakken.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Hartige taarten van gefermenteerd deeg

Je kent zeker de zoete vlechtbrood. Maar als je meer van hartig houdt, probeer dan deze. Hoewel het gefermenteerd deeg is, is de bereiding niet moeilijk, je hoeft alleen alle ingrediënten te mengen. Bovendien krijg je twee vlechten uit het recept, dus je kunt meteen twee vullingen proberen.

120
Notulen
20
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We mengen alle ingrediënten voor het deeg samen. We mengen ongeveer 5 minuten in de keukenmachine.

2. Stap

We bedekken het voorbereide deeg met een doek en laten het een uur rijzen.

3. Stap

We verdelen het voorbereide deeg in twee delen. Elk deel rollen we uit tot een rechthoek.

4. Stap

We mengen alles samen voor elke vulling.

5. Stap

Smeer de vulling op de uitgerolde helft van het deeg en rol het op. Als een rollade. Snijd deze in de lengte door en vlecht deze als een vlecht. Doe hetzelfde met het andere deel van het deeg en het andere type vulling.

6. Stap

We draaien de vlecht met rauwe vulling in een cirkel en bestrijken het met geklopt ei.

7. Stap

We brengen de vlecht met groentevulling over naar een vorm voor Episcopale koek, bekleed met bakpapier. We smeren het ook met een ei.

8. Stap

We bakken bij een temperatuur van 185 graden. Na 15 minuten heb ik overgeschakeld naar hetelucht. Toen het deeg aan de bovenkant al goudbruin was, dekte ik het af met folie en bakte het nog even. De totale baktijd was ongeveer 40-45 minuten. Laat het volledig afkoelen na het bakken.

Ingrediënten
Vaak
400 g
gewoon meel
200 g
volkorenmeel
1 Artikel
Zout
10 g
gedroogde gist
75 ml
raapzaadolie
300 ml
lauwe melk
Vulling 1
120 g
Grof geraspte eidam kaas
100 g
Roomkaas
3 el
melk
30 g
Niva kaas
Knoflookpoeder
oregano
Vulling 2
120 g
geraspte kaas
100 g
Roomkaas
200 g
Blikje Mexicaanse mix
Zout
Kruiden
Knoflook kruiden
gerookt paprikapoeder
Gereedschap
Ei op zijn kant