Glutenvrije aardbeientaart
Heb je aardbeien in huis? Bereid deze taart met ze. Gluten- en lactosevrij, alleen met superingrediënten.
Ingrediënten
Lichaam
- 3 pcs ei
- 3 el Kokosmeel
- 3 el cacao
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 el amandelboter
- 1 el kokosolie
- 2 eetlepel Dadelsiroop
- 5 el water
Aardbeienlaag
- 3 mok Aardbei
- 11⁄2 Pakket aardbeienpuddingpoeder
- 2 eetlepel honing of zoetstof
- 5 el water
- vanillepudding
Laatste folders
Procedure
Klop het eiwit tot stijf schuim.
We mengen de dooiers met olie, amandelboter, dadelstroop en water.
Vervolgens mengen we ook kokosmeel, cacao en bakpoeder erbij. Ten slotte mengen we het eiwitschuim erdoor.
We plaatsen het vaak in een ronde vorm (diameter 20cm) bekleed met bakpapier. We bakken op een temperatuur van 180 graden gedurende 25 minuten. Na het bakken laten we het afkoelen.
We mengen puddingpoeder in water.
We mengen aardbeien met een zoetstof met behulp van een staafmixer. We mengen alles samen en koken tot het dikker wordt.
Laat het iets afkoelen.
Breng het mengsel aan op de gebakken korst en zet het minstens 2 uur in de koelkast om af te koelen.
We versieren en serveren.