ADVERTENTIE
Glutenvrije aardbeientaart

Glutenvrije aardbeientaart

Een taart voor het weekend of voor een feestje? Dit is een heerlijke traktatie, ook mooi om te zien. Bovendien is het redelijk een fit-recept.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Chocolade cakebasis

  • 80 g BB chocolade pudding of glutenvrije pudding Toegevoegd aan
  • 40 g cacao Toegevoegd aan
  • 60 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 12 pakket bakpoeder Toegevoegd aan
  • 70 ml melk Toegevoegd aan
  • 50 ml olie Toegevoegd aan

Aardbeischuim

  • 400 g Aardbei Toegevoegd aan
  • 1 bal Vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 el Honing Toegevoegd aan
  • 1 bal Fijn gemalen gelatine Toegevoegd aan
  • 250 ml Slagroom Toegevoegd aan

Glazuur

  • 100 g Aardbeien Toegevoegd aan
  • 15 g cacao Toegevoegd aan
  • 1 el Honing Toegevoegd aan
  • 1 el kokosolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Voorbereiding van de basis: Meng de dooiers met een garde met olie en melk. Meng suiker en overige droge ingrediënten.

2. Stap

Klop de eiwitten tot stijve pieken en roer ze voorzichtig door het cacaomengsel. Giet het bereide deeg in een ronde vorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier. Bak op een temperatuur van 180 graden gedurende 20 minuten.

3. Stap

Bereiding van aardbeienschuim: Mix de aardbeien samen met suiker en honing met een staafmixer.

4. Stap

We bereiden de gelatine volgens de instructies op de verpakking - we gieten de inhoud van het zakje in een kom en mengen het met 4 eetlepels water. Laat het ongeveer 10 minuten wellen. Daarna verwarmen en smelten we de gelatine tot het glad is. We voegen 2 eetlepels aardbeienmengsel toe, roeren het door en gieten het bij de rest van de aardbeien. Roer door.

ADVERTENTIE
5. Stap

We kloppen de slagroom tot het stijf is. We mengen het met de aardbeienmengsel. We zetten de resulterende aardbeienmousse op de gebakken en ietwat gekoelde cake. We zetten het een paar minuten in de koelkast.

6. Stap

Bereiding van de topping: Meng de aardbeien met een staafmixer (ik heb ze niet volledig glad gemengd, er bleven kleine stukjes achter). Voeg cacao, honing en olie toe. Roer en breng aan op de aardbeienschuim.

7. Stap

We zetten de voorbereide taart in de koelkast om af te koelen, bij voorkeur overnacht. We versieren alleen voor het serveren 😊

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Glutenvrije aardbeientaart

Een taart voor het weekend of voor een feestje? Dit is een heerlijke traktatie, ook mooi om te zien. Bovendien is het redelijk een fit-recept.

40
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Voorbereiding van de basis: Meng de dooiers met een garde met olie en melk. Meng suiker en overige droge ingrediënten.

2. Stap

Klop de eiwitten tot stijve pieken en roer ze voorzichtig door het cacaomengsel. Giet het bereide deeg in een ronde vorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier. Bak op een temperatuur van 180 graden gedurende 20 minuten.

3. Stap

Bereiding van aardbeienschuim: Mix de aardbeien samen met suiker en honing met een staafmixer.

4. Stap

We bereiden de gelatine volgens de instructies op de verpakking - we gieten de inhoud van het zakje in een kom en mengen het met 4 eetlepels water. Laat het ongeveer 10 minuten wellen. Daarna verwarmen en smelten we de gelatine tot het glad is. We voegen 2 eetlepels aardbeienmengsel toe, roeren het door en gieten het bij de rest van de aardbeien. Roer door.

5. Stap

We kloppen de slagroom tot het stijf is. We mengen het met de aardbeienmengsel. We zetten de resulterende aardbeienmousse op de gebakken en ietwat gekoelde cake. We zetten het een paar minuten in de koelkast.

6. Stap

Bereiding van de topping: Meng de aardbeien met een staafmixer (ik heb ze niet volledig glad gemengd, er bleven kleine stukjes achter). Voeg cacao, honing en olie toe. Roer en breng aan op de aardbeienschuim.

7. Stap

We zetten de voorbereide taart in de koelkast om af te koelen, bij voorkeur overnacht. We versieren alleen voor het serveren 😊

Ingrediënten
Chocolade cakebasis
80 g
BB chocolade pudding of glutenvrije pudding
40 g
cacao
60 g
Riet suiker
12 pakket
bakpoeder
70 ml
melk
50 ml
olie
Aardbeischuim
400 g
Aardbei
1 bal
Vanillesuiker
1 el
Honing
1 bal
Fijn gemalen gelatine
250 ml
Slagroom
Glazuur
100 g
Aardbeien
15 g
cacao
1 el
Honing
1 el
kokosolie