Geroosterde tomaten
Ik hou van tomaten op alle mogelijke manieren en ik kan ze elke dag per kilo eten. 😁 Deze geroosterde zijn uitstekend en herinneren me in de winter aan warme zomeravonden. En als je gewend bent om eetbare geschenken te geven met Kerstmis, zullen deze geroosterde tomaten zeker gewaardeerd worden door je dierbaren.
Ingrediënten
- 3 kg verse tomaten
- 10 stukjes teentjes knoflook
- olijfolie
- Tijm
- zout
Laatste folders
Procedure
Het aantal tomaten is naar oog. Als we klassieke tomaten hebben, snijden we ze in kwarten. Kleinere (kers) is genoeg in de helft en we leggen ze dicht bij elkaar op de bakplaat / plaat. Tussen hen plaatsen we gepelde teentjes knoflook op de bodem van de bakplaat. We zouten, besprenkelen met olie, leggen takjes tijm op de top (als we geen verse hebben, kunnen we gedroogde gebruiken) en bakken in de oven op 150°C gedurende drie uur.
Na het bakken pletten we de knoflook met een vork, gooien we de kruiden weg en laden we alles samen in kleine inmaakpotjes. We steriliseren de tomaten op 80°C gedurende 20 minuten. Eet smakelijk 😋