:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/UrYFlVmkG_u1hpgLT1tp/d3643e064aedddaaf6d4f6f2ec0e62.jpeg)
Courgettesoep
Een tip voor een lichte lunch of diner
Ingrediënten
- 1 stukjes De Ui
- 3 stukjes middelgrote courgette
- 1 el olie
- 3 el volkoren speltmeel
Laatste folders
Procedure
We snijden de ui in blokjes. We wassen de courgette en raspen deze op een rasp.
Doe de olie in de pan, voeg de ui toe aan de verwarmde olie en bak tot glazig.
Vervolgens voegen we de geraspte courgette toe, zouten we het, kruiden we het, bedekken we het met een deksel en stoven we het (we voegen geen water toe). Af en toe roeren we het om.
Na ongeveer 20 minuten, wanneer de courgette gaar is, zacht en sappig, dikken we de saus in met een mengsel van bloem en water (we mengen wat water met gezeefde bloem) en laten het koken.
We serveren de bereide stoofpot met gekookte aardappelen en een hardgekookt ei.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Courgettesoep
Een tip voor een lichte lunch of diner
We snijden de ui in blokjes. We wassen de courgette en raspen deze op een rasp.
Doe de olie in de pan, voeg de ui toe aan de verwarmde olie en bak tot glazig.
Vervolgens voegen we de geraspte courgette toe, zouten we het, kruiden we het, bedekken we het met een deksel en stoven we het (we voegen geen water toe). Af en toe roeren we het om.
Na ongeveer 20 minuten, wanneer de courgette gaar is, zacht en sappig, dikken we de saus in met een mengsel van bloem en water (we mengen wat water met gezeefde bloem) en laten het koken.
We serveren de bereide stoofpot met gekookte aardappelen en een hardgekookt ei.
Hoe heb je dit recept gemaakt?