ADVERTENTIE

Courgettesoep

Een tip voor een lichte lunch of diner

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 3 stukjes middelgrote courgette Toegevoegd aan
  • 1 el olie Toegevoegd aan
  • 3 el volkoren speltmeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We snijden de ui in blokjes. We wassen de courgette en raspen deze op een rasp.

2. Stap

Doe de olie in de pan, voeg de ui toe aan de verwarmde olie en bak tot glazig.

3. Stap

Vervolgens voegen we de geraspte courgette toe, zouten we het, kruiden we het, bedekken we het met een deksel en stoven we het (we voegen geen water toe). Af en toe roeren we het om.

4. Stap

Na ongeveer 20 minuten, wanneer de courgette gaar is, zacht en sappig, dikken we de saus in met een mengsel van bloem en water (we mengen wat water met gezeefde bloem) en laten het koken.

ADVERTENTIE
5. Stap

We serveren de bereide stoofpot met gekookte aardappelen en een hardgekookt ei.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Sona_Janickova

Courgettesoep

Een tip voor een lichte lunch of diner

30
Notulen
3
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We snijden de ui in blokjes. We wassen de courgette en raspen deze op een rasp.

2. Stap

Doe de olie in de pan, voeg de ui toe aan de verwarmde olie en bak tot glazig.

3. Stap

Vervolgens voegen we de geraspte courgette toe, zouten we het, kruiden we het, bedekken we het met een deksel en stoven we het (we voegen geen water toe). Af en toe roeren we het om.

4. Stap

Na ongeveer 20 minuten, wanneer de courgette gaar is, zacht en sappig, dikken we de saus in met een mengsel van bloem en water (we mengen wat water met gezeefde bloem) en laten het koken.

5. Stap

We serveren de bereide stoofpot met gekookte aardappelen en een hardgekookt ei.

Ingrediënten
1 stukjes
De Ui
3 stukjes
middelgrote courgette
1 el
olie
3 el
volkoren speltmeel