ADVERTENTIE
Courgettesoep
Een tip voor een lichte lunch of diner
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
3
- 1 stukjes De Ui
- 3 stukjes middelgrote courgette
- 1 el olie
- 3 el volkoren speltmeel
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
We snijden de ui in blokjes. We wassen de courgette en raspen deze op een rasp.
2. Stap
Doe de olie in de pan, voeg de ui toe aan de verwarmde olie en bak tot glazig.
3. Stap
Vervolgens voegen we de geraspte courgette toe, zouten we het, kruiden we het, bedekken we het met een deksel en stoven we het (we voegen geen water toe). Af en toe roeren we het om.
4. Stap
Na ongeveer 20 minuten, wanneer de courgette gaar is, zacht en sappig, dikken we de saus in met een mengsel van bloem en water (we mengen wat water met gezeefde bloem) en laten het koken.
5. Stap
We serveren de bereide stoofpot met gekookte aardappelen en een hardgekookt ei.