ADVERTENTIE

Courgette-tonijnburgers

Een perfecte combinatie van courgette en tonijn in burgers, die samen met een Griekse salade en tzatziki uitstekend smaken! Bovendien worden ze gebakken in de oven, dus er is geen overtollige olie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stukjes courgette Toegevoegd aan
  • 120 g tonijn in eigen sap Toegevoegd aan
  • 14 mok geraspte kaas Toegevoegd aan
  • 14 mok Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 12 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 14 gehakt Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Rasp de courgette met een grove rasp in een kom, zout het en laat het 10 minuten staan om het sap los te laten.

2. Stap

We verplaatsen het naar een gaas of zeef en persen er zoveel mogelijk sap uit.

3. Stap

We zetten de gedroogde courgette terug in de kom en mengen het met tonijn zonder sap, kaas, bloem, een ei, geperste knoflook en kruiden.

4. Stap

We vormen gehaktbroodjes uit het mengsel en leggen ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. We kunnen een beetje olie erover sprenkelen.

ADVERTENTIE
5. Stap

We bakken ze op 200°C ongeveer 20-25 minuten tot ze bruin zijn. Halfweg het bakken draaien we ze om zodat ze gelijkmatig gebakken worden.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Foodbytinka

Courgette-tonijnburgers

Een perfecte combinatie van courgette en tonijn in burgers, die samen met een Griekse salade en tzatziki uitstekend smaken! Bovendien worden ze gebakken in de oven, dus er is geen overtollige olie.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Rasp de courgette met een grove rasp in een kom, zout het en laat het 10 minuten staan om het sap los te laten.

2. Stap

We verplaatsen het naar een gaas of zeef en persen er zoveel mogelijk sap uit.

3. Stap

We zetten de gedroogde courgette terug in de kom en mengen het met tonijn zonder sap, kaas, bloem, een ei, geperste knoflook en kruiden.

4. Stap

We vormen gehaktbroodjes uit het mengsel en leggen ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. We kunnen een beetje olie erover sprenkelen.

5. Stap

We bakken ze op 200°C ongeveer 20-25 minuten tot ze bruin zijn. Halfweg het bakken draaien we ze om zodat ze gelijkmatig gebakken worden.

Ingrediënten
1 stukjes
courgette
120 g
tonijn in eigen sap
14 mok
geraspte kaas
14 mok
Gladde speltmeel
2 kruidnagel
knoflook
1 stukjes
ei
12 Artikel
zout
14 gehakt
Zwarte peper