Bosbessen cheesecake
Een ander recept voor cheesecake. Deze keer met een bosbessencrème, aangevuld met een chocolade glazuur.
Ingrediënten
Tekst
- 200 g Koekje
- 100 g Boter
Crème
- 250 g mascarpone
- 500 g Zachte kwark
- 200 g Zure room
- 2 stukjes Eieren
- 2 el Gladde speltmeel
- 120 g Poedersuiker
- 150 g Ontdooide bosbessen met een beetje sap
- 1 verpakking vanillesuiker
Glazuur
- 100 g Melkchocolade
- 50 ml Geslagen room
Laatste folders
Procedure
In de mixer mixen we de koekjes. We voegen er boter op kamertemperatuur aan toe en mixen opnieuw. We storten dit mengsel in een vorm (24cm) die we hebben bekleed met bakpapier (alleen papier aan de onderkant van de vorm).
Druk de koekjes gelijkmatig met een lepel langs de randen en op de bodem van de vorm.
We kunnen deze korst een tijdje (10 minuten) in een voorverwarmde oven van 180 graden plaatsen.
Voor de crème kloppen we mascarpone met kwark en zure room. We kloppen de eieren een voor een in. Voeg suiker en bloem toe en klop het door.
In een andere kom mixen we de bosbessen met wat sap en vanillesuiker.
We voegen het bosbessenmengsel toe aan de room en roeren.
Giet de zo bereide crème op de koekjesbasis. Tik een paar keer met de vorm om de luchtbellen te verwijderen.
We plaatsen de cheesecake in de oven die tot 155 graden is verwarmd en bakken deze ongeveer 50 minuten. De randen moeten goudbruin zijn gebakken, het midden kan nog rauw lijken. Dat geeft niet, het wordt stevig in de koelkast.
Na het bakken laten we het nog minstens een half uur in de halfopen oven afkoelen. Dan halen we de cheesecake uit de oven en bereiden we de topping voor.
We doen de room in een pan om te verwarmen. Breek de chocolade in een kom en giet de verwarmde room erover. Door te roeren krijgen we een chocolade glazuur, waarmee we de cheesecake overgieten.
We zetten de zo bereide taart in de koelkast. Het beste is om dit 's nachts te doen.