ADVERTENTIE
Auberginespread

Auberginespread

Deze vegetarische auberginemix kan op veel manieren worden gebruikt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g aubergine Toegevoegd aan
  • 5 g Tijm Toegevoegd aan
  • 15 ml olijfolie Toegevoegd aan
  • 5 Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 30 g knoflook Toegevoegd aan
  • 25 g sjalotten Toegevoegd aan
  • 15 g Dijon mosterd Toegevoegd aan
  • 25 g Ljutenice Toegevoegd aan
  • 10 g kappertjes Toegevoegd aan
  • tabasco Toegevoegd aan
  • 50 ml sojasaus Toegevoegd aan
  • 25 ml Worcestershiresaus Toegevoegd aan
  • 10 g Bieslook Toegevoegd aan
  • Zout zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

1. Wrijf de aubergine in met olijfolie, prik met een vork en voeg kruiden toe.

2. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en voeg de ingevette, geprikte aubergine met kruiden toe

3. Stap

Bak minstens 40 minuten

4. Stap

4. Pel vervolgens de donkere schil eraf en doe het gebakken vruchtvlees apart in een kom.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de gebakken auberginepulp toe.

6. Stap

Voeg de gesneden sjalot toe samen met de gehakte knoflook

7. Stap

7. Breng op smaak met zout en kruiden, sausmix en kappertjes

8. Stap

Tijdens constant bakken en mengen, bak al het water uit zodat je een mengsel krijgt dat gemakkelijk uit te smeren is.

ADVERTENTIE
9. Stap

Laat het afkoelen, breng op smaak met zout, verse peper en gehakte kruiden

10. Stap

Serveer op geroosterd stokbrood of brood

Auberginespread - stap voor stap bereiding 1

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Vojtech_Postulka

Auberginespread

Deze vegetarische auberginemix kan op veel manieren worden gebruikt.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

1. Wrijf de aubergine in met olijfolie, prik met een vork en voeg kruiden toe.

2. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en voeg de ingevette, geprikte aubergine met kruiden toe

3. Stap

Bak minstens 40 minuten

4. Stap

4. Pel vervolgens de donkere schil eraf en doe het gebakken vruchtvlees apart in een kom.

5. Stap

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de gebakken auberginepulp toe.

6. Stap

Voeg de gesneden sjalot toe samen met de gehakte knoflook

7. Stap

7. Breng op smaak met zout en kruiden, sausmix en kappertjes

8. Stap

Tijdens constant bakken en mengen, bak al het water uit zodat je een mengsel krijgt dat gemakkelijk uit te smeren is.

9. Stap

Laat het afkoelen, breng op smaak met zout, verse peper en gehakte kruiden

10. Stap

Serveer op geroosterd stokbrood of brood

Ingrediënten
500 g
aubergine
5 g
Tijm
15 ml
olijfolie
5
Rozemarijn
30 g
knoflook
25 g
sjalotten
15 g
Dijon mosterd
25 g
Ljutenice
10 g
kappertjes
tabasco
50 ml
sojasaus
25 ml
Worcestershiresaus
10 g
Bieslook
Zout
zout en peper