ADVERTENTIE
Auberginespread

Auberginespread

Deze vegetarische auberginemix kan op veel manieren worden gebruikt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g aubergine Toegevoegd aan
  • 5 g Tijm Toegevoegd aan
  • 15 ml olijfolie Toegevoegd aan
  • 5 Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 30 g knoflook Toegevoegd aan
  • 25 g sjalotten Toegevoegd aan
  • 15 g Dijon mosterd Toegevoegd aan
  • 25 g Ljutenice Toegevoegd aan
  • 10 g kappertjes Toegevoegd aan
  • tabasco Toegevoegd aan
  • 50 ml sojasaus Toegevoegd aan
  • 25 ml Worcestershiresaus Toegevoegd aan
  • 10 g Bieslook Toegevoegd aan
  • Zout zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

1. Wrijf de aubergine in met olijfolie, prik met een vork en voeg kruiden toe.

2. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en voeg de ingevette, geprikte aubergine met kruiden toe

3. Stap

Bak minstens 40 minuten

4. Stap

4. Pel vervolgens de donkere schil eraf en doe het gebakken vruchtvlees apart in een kom.

5. Stap

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de gebakken auberginepulp toe.

6. Stap

Voeg de gesneden sjalot toe samen met de gehakte knoflook

7. Stap

7. Breng op smaak met zout en kruiden, sausmix en kappertjes

8. Stap

Tijdens constant bakken en mengen, bak al het water uit zodat je een mengsel krijgt dat gemakkelijk uit te smeren is.

9. Stap

Laat het afkoelen, breng op smaak met zout, verse peper en gehakte kruiden

10. Stap

Serveer op geroosterd stokbrood of brood

Auberginespread - stap voor stap bereiding 1

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten