ADVERTENTIE
Appel-maanzaad taart van gierst

Appel-maanzaad taart van gierst

Heb je al geprobeerd gierst in een dessert te gebruiken? Voedzaam en gezond ontbijt voor het hele gezin.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Taart

  • 150 Tarwe Toegevoegd aan
  • 350 ml Waters Toegevoegd aan
  • 100 g Appelmoes Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Appel Toegevoegd aan
  • 50 g Eiwit is niet nodig Toegevoegd aan
  • 50 g Gemalen maanzaad Toegevoegd aan
  • 40 g Pruimenjam Toegevoegd aan
  • 10 g Vanillesuiker Toegevoegd aan

Glazuur

  • 70 g Appelmoes Toegevoegd aan
  • 50 g Pruimenjam Toegevoegd aan
  • 5 g cacao Toegevoegd aan
  • 10 g Je hebt geen chocolade-eiwit nodig Toegevoegd aan
  • 10 g Gesmolten kokosolie Toegevoegd aan
  • 30 g Gesmolten chocolade Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Spoel de gierst af met kokend water (2-3 keer). Doe de gierst in een pan, giet er ongeveer 350ml water over en kook op laag vuur, roer af en toe, tot het vocht is opgenomen en het zacht is, ongeveer 15-20 minuten.

2. Stap

We maken de appel schoon en raspen deze. We voegen het toe aan de gekookte tarwe.

3. Stap

Daarna voegen we maanzaad, puree, dokter, eiwit, suiker toe en mengen we alles samen. De mix gaat in een ronde vorm bekleed met bakpapier en bakken we in de oven op 180 graden ongeveer 35 minuten.

4. Stap

Meng alle ingrediënten voor de glazuur tot een gladde massa. Giet het over de gebakken cake en laat het een tijdje in de koelkast staan. De glazuur wordt niet hard.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Appel-maanzaad taart van gierst

Heb je al geprobeerd gierst in een dessert te gebruiken? Voedzaam en gezond ontbijt voor het hele gezin.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Spoel de gierst af met kokend water (2-3 keer). Doe de gierst in een pan, giet er ongeveer 350ml water over en kook op laag vuur, roer af en toe, tot het vocht is opgenomen en het zacht is, ongeveer 15-20 minuten.

2. Stap

We maken de appel schoon en raspen deze. We voegen het toe aan de gekookte tarwe.

3. Stap

Daarna voegen we maanzaad, puree, dokter, eiwit, suiker toe en mengen we alles samen. De mix gaat in een ronde vorm bekleed met bakpapier en bakken we in de oven op 180 graden ongeveer 35 minuten.

4. Stap

Meng alle ingrediënten voor de glazuur tot een gladde massa. Giet het over de gebakken cake en laat het een tijdje in de koelkast staan. De glazuur wordt niet hard.

Ingrediënten
Taart
150
Tarwe
350 ml
Waters
100 g
Appelmoes
1 stukjes
Appel
50 g
Eiwit is niet nodig
50 g
Gemalen maanzaad
40 g
Pruimenjam
10 g
Vanillesuiker
Glazuur
70 g
Appelmoes
50 g
Pruimenjam
5 g
cacao
10 g
Je hebt geen chocolade-eiwit nodig
10 g
Gesmolten kokosolie
30 g
Gesmolten chocolade