ADVERTENTIE

Bron :: christianhorz from Canva

Zuurdesem roggebrood

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1

Zuurdesem:

  • 1 el Zuurdesem Toegevoegd aan
  • 150 g water Toegevoegd aan
  • 150 g Meel Toegevoegd aan

Gereedschap

  • 300 g Verschillende zuurdesem Toegevoegd aan
  • 300 g Verschillende soorten broodmeel Toegevoegd aan
  • 250 ml water Toegevoegd aan
  • 1 el zout Toegevoegd aan
  • aardappelzetmeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

720 min.
1. Stap

Desem: in een glas mengen we het zuurdesem met bloem en water. We sluiten het af en laten het 8 uur rusten.

2. Stap

Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en kneden we het deeg met een kooklepel.

3. Stap

Giet het deeg vaak op een met bloem bestrooid bord, vouw het en vorm het tot een brood.

4. Stap

We leggen de borst vaak naar beneden in een mand die is bedekt met aardappelzetmeel.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat het brood 6 uur rijzen.

6. Stap

We verplaatsen het brood van de mand naar de verwarmde bakplaat die is bekleed met bakpapier.

7. Stap

Verwarm de oven voor op 250 °C en bak het brood 15 minuten met stoom, verlaag dan de temperatuur naar 200 °C en bak nog eens 40 minuten zonder stoom.

8. Stap

Laat het brood afkoelen.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Zuurdesem roggebrood

720
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Desem: in een glas mengen we het zuurdesem met bloem en water. We sluiten het af en laten het 8 uur rusten.

2. Stap

Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en kneden we het deeg met een kooklepel.

3. Stap

Giet het deeg vaak op een met bloem bestrooid bord, vouw het en vorm het tot een brood.

4. Stap

We leggen de borst vaak naar beneden in een mand die is bedekt met aardappelzetmeel.

5. Stap

Laat het brood 6 uur rijzen.

6. Stap

We verplaatsen het brood van de mand naar de verwarmde bakplaat die is bekleed met bakpapier.

7. Stap

Verwarm de oven voor op 250 °C en bak het brood 15 minuten met stoom, verlaag dan de temperatuur naar 200 °C en bak nog eens 40 minuten zonder stoom.

8. Stap

Laat het brood afkoelen.

Ingrediënten
Zuurdesem:
1 el
Zuurdesem
150 g
water
150 g
Meel
Gereedschap
300 g
Verschillende zuurdesem
300 g
Verschillende soorten broodmeel
250 ml
water
1 el
zout
aardappelzetmeel