ADVERTENTIE
Bron :: christianhorz from Canva
Zuurdesem roggebrood
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
1
Zuurdesem:
- 1 el Zuurdesem
- 150 g water
- 150 g Meel
Gereedschap
- 300 g Verschillende zuurdesem
- 300 g Verschillende soorten broodmeel
- 250 ml water
- 1 el zout
- aardappelzetmeel
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
720 min.
1. Stap
Desem: in een glas mengen we het zuurdesem met bloem en water. We sluiten het af en laten het 8 uur rusten.
2. Stap
Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en kneden we het deeg met een kooklepel.
3. Stap
Giet het deeg vaak op een met bloem bestrooid bord, vouw het en vorm het tot een brood.
4. Stap
We leggen de borst vaak naar beneden in een mand die is bedekt met aardappelzetmeel.
5. Stap
Laat het brood 6 uur rijzen.
6. Stap
We verplaatsen het brood van de mand naar de verwarmde bakplaat die is bekleed met bakpapier.
7. Stap
Verwarm de oven voor op 250 °C en bak het brood 15 minuten met stoom, verlaag dan de temperatuur naar 200 °C en bak nog eens 40 minuten zonder stoom.
8. Stap
Laat het brood afkoelen.