:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/hPXSKIyiTqviDzbPv5bm/c567467df261c47101b42f19a62a62.jpeg)
Bron :: christianhorz from Canva
Zuurdesem roggebrood
Ingrediënten
Zuurdesem:
- 1 el Zuurdesem
- 150 g water
- 150 g Meel
Gereedschap
- 300 g Verschillende zuurdesem
- 300 g Verschillende soorten broodmeel
- 250 ml water
- 1 el zout
- aardappelzetmeel
Laatste folders
Procedure
Desem: in een glas mengen we het zuurdesem met bloem en water. We sluiten het af en laten het 8 uur rusten.
Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en kneden we het deeg met een kooklepel.
Giet het deeg vaak op een met bloem bestrooid bord, vouw het en vorm het tot een brood.
We leggen de borst vaak naar beneden in een mand die is bedekt met aardappelzetmeel.
Laat het brood 6 uur rijzen.
We verplaatsen het brood van de mand naar de verwarmde bakplaat die is bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 250 °C en bak het brood 15 minuten met stoom, verlaag dan de temperatuur naar 200 °C en bak nog eens 40 minuten zonder stoom.
Laat het brood afkoelen.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Zuurdesem roggebrood
Desem: in een glas mengen we het zuurdesem met bloem en water. We sluiten het af en laten het 8 uur rusten.
Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en kneden we het deeg met een kooklepel.
Giet het deeg vaak op een met bloem bestrooid bord, vouw het en vorm het tot een brood.
We leggen de borst vaak naar beneden in een mand die is bedekt met aardappelzetmeel.
Laat het brood 6 uur rijzen.
We verplaatsen het brood van de mand naar de verwarmde bakplaat die is bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 250 °C en bak het brood 15 minuten met stoom, verlaag dan de temperatuur naar 200 °C en bak nog eens 40 minuten zonder stoom.
Laat het brood afkoelen.
Hoe heb je dit recept gemaakt?