ADVERTENTIE
Zuringsoep (Zuringsoep)

Zuringsoep (Zuringsoep)

Sommigen kennen het als zuring, anderen als zuring. Deze soep behoort tot mijn kinderjaren, zo bereidde mijn moeder het. Elke keer als ik het kook, herinner ik me haar en word ik een beetje teruggevoerd naar de oude tijd :-)

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 3 handvol Zuring verse bladeren Toegevoegd aan
  • 500 ml melk Toegevoegd aan
  • 500 ml water Toegevoegd aan
  • 100 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 3 el gewoon meel Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • suiker Toegevoegd aan
  • zout azijn Toegevoegd aan
  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

We maken een klassieke roux in een pot met olie en bloem. We voegen melk, water en kookroom toe. We brengen alles aan de kook.

2. Stap

Ondertussen kloppen we de eieren en overgieten we de zuring met kokend water. Dit om het volume van de bladeren te verminderen.

3. Stap

Wanneer de inhoud van de pot langzaam begint te koken, voegen we de bladeren toe, zouten we en laten we het ongeveer 10-15 minuten koken. Vervolgens brengen we op smaak met suiker, azijn en indien nodig zouten we nogmaals. Ten slotte voegen we ook de geklopte eieren toe en laten de saus koken. De eieren moeten goed zichtbaar blijven in de saus.

4. Stap

De afgewerkte bouillon wordt alleen puur met brood geserveerd, maar iedereen kan er naar smaak een bijgerecht bij nemen :-) Eet smakelijk.

Zuringsoep (Zuringsoep) - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Cesminaz

Zuringsoep (Zuringsoep)

Sommigen kennen het als zuring, anderen als zuring. Deze soep behoort tot mijn kinderjaren, zo bereidde mijn moeder het. Elke keer als ik het kook, herinner ik me haar en word ik een beetje teruggevoerd naar de oude tijd :-)

25
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We maken een klassieke roux in een pot met olie en bloem. We voegen melk, water en kookroom toe. We brengen alles aan de kook.

2. Stap

Ondertussen kloppen we de eieren en overgieten we de zuring met kokend water. Dit om het volume van de bladeren te verminderen.

3. Stap

Wanneer de inhoud van de pot langzaam begint te koken, voegen we de bladeren toe, zouten we en laten we het ongeveer 10-15 minuten koken. Vervolgens brengen we op smaak met suiker, azijn en indien nodig zouten we nogmaals. Ten slotte voegen we ook de geklopte eieren toe en laten de saus koken. De eieren moeten goed zichtbaar blijven in de saus.

4. Stap

De afgewerkte bouillon wordt alleen puur met brood geserveerd, maar iedereen kan er naar smaak een bijgerecht bij nemen :-) Eet smakelijk.

5. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Ingrediënten
3 handvol
Zuring verse bladeren
500 ml
melk
500 ml
water
100 ml
kookroom
3 el
gewoon meel
olie
suiker
zout
azijn
4 stukjes
ei