ADVERTENTIE

Bron :: bhofack2 from Getty Images

Zoete en pittige pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten die je bijvoorbeeld zo kunt eten of in yoghurt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 Kop Pompoenzaden Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Honing Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 12 lepels Kaneel Toegevoegd aan
  • Een snufje nootmuskaat Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng ondertussen in een kom de pompoenpitten, honing, zout, vanille-extract, kaneel en nootmuskaat tot alle pitten goed bedekt zijn.

2. Stap

Spreid de zaden gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten, tot de zaden een mooie gouden kleur hebben. Maar let goed op dat ze niet verbranden.

3. Stap

Laat ze aan het einde afkoelen. Je kunt ze zo eten als tussendoortje, maar je kunt ze ook over yoghurt of pap strooien.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Zoete en pittige pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten die je bijvoorbeeld zo kunt eten of in yoghurt.

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng ondertussen in een kom de pompoenpitten, honing, zout, vanille-extract, kaneel en nootmuskaat tot alle pitten goed bedekt zijn.

2. Stap

Spreid de zaden gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten, tot de zaden een mooie gouden kleur hebben. Maar let goed op dat ze niet verbranden.

3. Stap

Laat ze aan het einde afkoelen. Je kunt ze zo eten als tussendoortje, maar je kunt ze ook over yoghurt of pap strooien.

Ingrediënten
1 Kop
Pompoenzaden
2 Lepels
Honing
korrel zout
1 Lepel
Vanille-extract
12 lepels
Kaneel
Een snufje nootmuskaat