Bron :: grafvision from Getty Images
Zoete chilisaus
Zoete chilisaus is een van mijn favoriete toevoegingen aan de maaltijd. Ik vind hem het lekkerst bij gebakken kipreepjes of als dip voor loempia's. Dit recept is heel eenvoudig
Ingrediënten
- 3 Anjers Knoflook
- 1 stuk Paprika
- 100 g Suiker
- 50 ml Rijstazijn
- 1 Lepel Zouten
- 1 Lepel Spaanse peper
- 100 ml Wateren
- 2 Lepels Maïszetmeel
Laatste folders
Procedure
Begin met het schoonmaken en fijnhakken van de knoflook en de pepers. Mix ze vervolgens in een blender tot een gladde massa.
Doe dit mengsel, de suiker, rijstazijn, zout, chilipoeder en water in een steelpan. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken.
Voeg dan maïzena opgelost in 2 el water toe. Dit is mijn favoriete truc om de saus dikker te maken en de juiste consistentie te geven. Vergeet niet constant te roeren zodat de saus niet aanbrandt.
Kook dan nog 5 minuten tot de saus dikker wordt. Daarna kun je het laten afkoelen en bewaren in een gesteriliseerde pot.