ADVERTENTIE

Bron :: bhofack2 from Getty Images

Zoete aardappelfrietjes

Klassieke frietjes met een interessante twist. Zoete aardappelen geven de frietjes een ongewone, zoete smaak en bakken in de oven in plaats van frituren maakt dit een gezondere versie van de populaire snack. Ideaal voor hoofdgerechten of als een standalone snack met een smakelijke dip.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Stuk Aardappelen (middelgroot) Toegevoegd aan
  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 knijpen Gereedschap Toegevoegd aan
  • 1 knijpen Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We verwarmen de oven voor op 200 graden Celsius. We schillen de zoete aardappelen en snijden ze in repen van ongeveer 1 cm dik.

2. Stap

We zetten het op een bakplaat, besprenkelen het met olijfolie, bestrooien het met zout en peper. We bakken het ongeveer 30-35 minuten, tot het knapperig en licht goudbruin is. We serveren warm.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Zoete aardappelfrietjes

Klassieke frietjes met een interessante twist. Zoete aardappelen geven de frietjes een ongewone, zoete smaak en bakken in de oven in plaats van frituren maakt dit een gezondere versie van de populaire snack. Ideaal voor hoofdgerechten of als een standalone snack met een smakelijke dip.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We verwarmen de oven voor op 200 graden Celsius. We schillen de zoete aardappelen en snijden ze in repen van ongeveer 1 cm dik.

2. Stap

We zetten het op een bakplaat, besprenkelen het met olijfolie, bestrooien het met zout en peper. We bakken het ongeveer 30-35 minuten, tot het knapperig en licht goudbruin is. We serveren warm.

Ingrediënten
4 Stuk
Aardappelen (middelgroot)
2 lepels
olijfolie
1 knijpen
Gereedschap
1 knijpen
Peper