ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Zo maak je griezelige eetbare halloween oogballen

Niets brengt de geest van Halloween beter naar boven dan de griezelige aanblik van eetbare oogballen die je aanstaren. Bereid je voor op een heerlijke gil van afgrijzen van je gasten als je deze griezelige traktaties voorgeschoteld krijgt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 10 Hardgekookte eieren Toegevoegd aan
  • 20 Groene olijven gevuld met pimentos Toegevoegd aan
  • 14 Kop mayonaise Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Mosterd Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Verse bieslook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Rode voedselkleurstof Toegevoegd aan
  • Een paar tandenstokers Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Kook 10 eieren hard. Pel ze nadat ze zijn afgekoeld. Ik stel voor om de gekookte eieren af te koelen in ijswater, dat maakt het pellen veel makkelijker en sneller.

2. Stap

Snijd de gepelde eieren in de lengte doormidden en schep voorzichtig het eigeel eruit, bewaar het eiwit. Beide ingrediënten worden verder gebruikt, dus er mag niets verloren gaan.

3. Stap

Meng in een mengkom de eierdooiers, mayonaise, mosterd, bieslook, zout en peper. Meng tot je een gladde pasta hebt. Ik raad aan om geleidelijk zout en peper toe te voegen en te proeven om de perfecte smaak te krijgen.

4. Stap

Voeg aan het gehalveerde eiwit het dooiermengsel toe en verdeel het gelijkmatig om de oogballen te maken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Druk een groene olijf in elke gevulde eihelft, met de pimento kant naar boven, zodat het lijkt op een iris en pupil.

6. Stap

Voor een echt griezelig element gebruik je een tandenstoker gedoopt in rode voedselkleurstof om bloeddoorlopen lijnen op het eiwit rond de olijven te tekenen. Houd het willekeurig zodat het er natuurlijker en enger uitziet.

7. Stap

Zet ze tot slot voor het serveren in de koelkast en laat ze ongeveer een uur afkoelen. Zo wordt alles steviger en komen de smaken beter tot hun recht.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Zo maak je griezelige eetbare halloween oogballen

Niets brengt de geest van Halloween beter naar boven dan de griezelige aanblik van eetbare oogballen die je aanstaren. Bereid je voor op een heerlijke gil van afgrijzen van je gasten als je deze griezelige traktaties voorgeschoteld krijgt.

60
Notulen
20
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Kook 10 eieren hard. Pel ze nadat ze zijn afgekoeld. Ik stel voor om de gekookte eieren af te koelen in ijswater, dat maakt het pellen veel makkelijker en sneller.

2. Stap

Snijd de gepelde eieren in de lengte doormidden en schep voorzichtig het eigeel eruit, bewaar het eiwit. Beide ingrediënten worden verder gebruikt, dus er mag niets verloren gaan.

3. Stap

Meng in een mengkom de eierdooiers, mayonaise, mosterd, bieslook, zout en peper. Meng tot je een gladde pasta hebt. Ik raad aan om geleidelijk zout en peper toe te voegen en te proeven om de perfecte smaak te krijgen.

4. Stap

Voeg aan het gehalveerde eiwit het dooiermengsel toe en verdeel het gelijkmatig om de oogballen te maken.

5. Stap

Druk een groene olijf in elke gevulde eihelft, met de pimento kant naar boven, zodat het lijkt op een iris en pupil.

6. Stap

Voor een echt griezelig element gebruik je een tandenstoker gedoopt in rode voedselkleurstof om bloeddoorlopen lijnen op het eiwit rond de olijven te tekenen. Houd het willekeurig zodat het er natuurlijker en enger uitziet.

7. Stap

Zet ze tot slot voor het serveren in de koelkast en laat ze ongeveer een uur afkoelen. Zo wordt alles steviger en komen de smaken beter tot hun recht.

Ingrediënten
10
Hardgekookte eieren
20
Groene olijven gevuld met pimentos
14 Kop
mayonaise
1 theelepel
Mosterd
1 eetlepel
Verse bieslook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Rode voedselkleurstof
Een paar tandenstokers