Bron :: Pixabay: RitaE
Zo maak je Authentieke Griekse Tzatziki Saus
Deze Griekse Tzatzikisaus past zo goed bij gegrild vlees, salades of als dipsaus voor op brood, en het leuke is dat hij zo makkelijk te maken is.
Ingrediënten
- 1 Middelgrote komkommer
- 11⁄2 kopjes Griekse yoghurt (volvet)
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 2 tbls Olijfolie
- 11⁄2 tbls Vers citroensap
- 2 tbls Verse dille, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Begin met het grondig wassen van de komkommer. De meeste smaak in komkommers zit in de schil, dus die laat ik er altijd aan zitten. Bovendien geeft het een mooi kleurcontrast in de saus. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en gebruik een theelepel om de zaadjes eruit te scheppen.
Rasp de komkommer met een gewone doosrasp. Doe de geraspte komkommer in een theedoek of kaasdoek en wring zoveel mogelijk vocht eruit. Dit is een cruciale stap om een waterige Tzatziki te voorkomen.
Meng in een mengkom de geraspte komkommer, Griekse yoghurt, gehakte knoflook, olijfolie en citroensap. Ik gebruik het liefst authentieke Griekse yoghurt vanwege de romige, dikke consistentie en pittige smaak die de andere ingrediënten zo goed aanvullen.
Voeg de gehakte verse dille toe. Verse kruiden maken het verschil in dit recept en geven het een levendige en verfrissende smaak. Breng op smaak met zout en peper.
Roer alles tot het goed gecombineerd is. Dek de kom dan af met een deksel of plasticfolie en zet hem in de koelkast om minstens 2 uur te koelen voor het opdienen. De koeltijd zorgt ervoor dat alle smaken zich kunnen vermengen voor een optimale smaak.
Tzatzikisaus kan het best koud geserveerd worden. Roer het even door voordat je het serveert. Je kunt het serveren als dip, saus of zelfs als saladedressing. Het past ook uitstekend bij gegrild vlees en groenten - een bewijs van zijn veelzijdigheid.