Bron :: Freepik
Zelfgemaakte zoete kersentaart
Deze verse kersenvulling gewikkeld in een zelfgemaakte korst bakt tot een verrukkelijk dessert, dat elke gelegenheid opluistert met een levendige kersencharme.
Ingrediënten
Voor de taartkorst:
- 21⁄2 kopjes Bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 Kop Ongezouten boter, koud en in blokjes gesneden
- 0.3 Kop Ijswater
Voor de kersenvulling:
- 4 kopjes Verse kersen, ontpit
- 1 Kop kristalsuiker
- 4 lepels maïszetmeel
- 1 theelepel Puur vanille-extract
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel ongezouten boter
- Een snufje zout
Laatste folders
Procedure
Om de korst te maken, meng je bloem, zout en suiker een paar seconden in een keukenmachine. Voeg boter toe en pulseer tot het mengsel op grove kruimels lijkt. Giet er beetje bij beetje ijswater over terwijl je pulseert tot het deeg begint samen te komen.
Verdeel het deeg in twee helften, druk ze plat tot schijven, verpak ze in plasticfolie en zet ze minstens 30 minuten of een nacht in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 190°C. Maak ondertussen de kersenvulling door de ontpitte kersen, kristalsuiker, maïzena, vanille-extract, citroensap en een snufje zout in een grote kom te mengen. Meng ze voorzichtig tot de kersen goed bedekt zijn.
Rol een van de gekoelde deegschijven op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel van 12 inch. Leg in een 9-inch taartvorm en snijd de randen bij.
Giet de kersenvulling in de korst, bestrijk hem met stukjes boter en bedek hem met de tweede korst. Snijd luchtgaten in de taart zodat de stoom kan ontsnappen, zodat de taart niet klef wordt, een truc die ik in de loop der jaren heb geleerd.
Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven en bedek hem halverwege met folie om te voorkomen dat hij te bruin wordt. Laat de gebakken taart 3-4 uur afkoelen voordat je hem aansnijdt.