Bron :: Jobrestful from Getty Images
Zelfgemaakte roomboter croissants
Recept voor zelfgemaakte roombotercroissants die je zelf kunt bakken.
Ingrediënten
- 500 g Gewoon meel
- 11⁄2 en Zouten
- 55 g Suiker
- 21⁄4 en Gedroogde gist
- 240 ml Melk
- 280 g Boter
Laatste folders
Procedure
Meng de bloem, het zout, de suiker en de gist in een kom. Voeg de melk toe en werk tot een deeg.
Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plek.
Druk de boter tussen twee stukken papier tot een vierkant en laat het in de koelkast afkoelen. Het is belangrijk dat de boter koud maar zacht is, zodat je er gemakkelijk een deeg van kunt rollen.
Rol het deeg na een uur uit, doe er koude boter in en rol het uit tot een rechthoek.
Zet het deeg terug in de koelkast zodat de boter in het deeg geen tijd heeft om te smelten. Dit is de sleutel tot perfecte lagen.
Na 30 minuten in de koelkast rol je het deeg weer uit, vouw je het in vieren en laat je het weer rusten in de koelkast.
Herhaal dit proces nog twee keer.
Snijd het deeg tot slot in driehoeken, rol ze uit tot croissantvormen en laat ze nog een uur rijzen.
Bak ze ongeveer 15-20 minuten op 200°C.