Bron :: Pixabay : RitaE
Zelfgemaakte rode kool
Een traditioneel Duits gerecht dat zowel heerlijk als gezond is. De zelfgemaakte rode kool is een geweldige bijgerecht bij gebraden vlees en worsten, of kan op zichzelf staan als hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 1 Stuk rodekool
- 2 Stuk Appel
- 2 lepel suiker
- 200 ml rode wijn
- 2 lepel appelciderazijn
- 1 TL zout
- 1 TL Peper
- 1 Knijpen Kruidnagels
Laatste folders
Procedure
Voor de rodekool snijdt u de rodekool en de appels in dunne reepjes.
Laat in een grote pot suiker smelten tot het gekarameliseerd is.
Voeg de appels toe en bak ze tot ze zacht zijn.
Voeg de rode kool toe en roer goed zodat hij volledig gemengd is met de gekarameliseerde suiker en appels.
Voeg rode wijn, appelazijn, zout, peper en kruidnagels toe en roer goed.
Doe de deksel op de pot en laat alles minstens een uur sudderen.
Zorg ervoor dat je af en toe roert om te voorkomen dat de rode kool aanbrandt.
Als de rode kool zacht is, is deze klaar om te serveren! Eet smakelijk!