Bron :: rimmabondarenko from Canva
Zelfgemaakte pasta
Een uitstekend en beproefd recept voor zelfgemaakte pasta.
Ingrediënten
- 2 Kop Meel
- 2 pcs Grote eieren
- 1⁄4 Kop Heet water
- korrel zout
Laatste folders
Procedure
Strooi bloem op een groot plat oppervlak, vorm er een hoopje van en maak een kuiltje in het midden.
Kraak de eieren in het gat in de bloem en voeg een snufje zout toe. Meng de eieren langzaam door de bloem en voeg geleidelijk het warme water toe. Tip: dit is het stadium waarin je voorzichtig moet werken zodat je de eieren en het water niet op het aanrecht morst.
Kneed het deeg geleidelijk tot het glad en elastisch wordt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Als het deeg klaar is, wikkel het dan in huishoudfolie en zet het ongeveer 20 minuten opzij. Tip: Als het deeg te droog is, voeg dan meer water toe. Als het deeg te nat is, voeg dan meer bloem toe.
Verdeel het deeg na 20 minuten in porties. Rol elke portie uit tot een dunne lap.
Snijd de voorbereide deegplakken in dunne repen met een mes of een speciale pastamachine. Spreid de pasta uit op een vlakke ondergrond en laat drogen.
Doe de pasta in kokend, gezouten water en kook in ongeveer 2-3 minuten beetgaar.