ADVERTENTIE
Bron :: Nataliia Sirobaba from Getty Images
Zelfgemaakte likeur van zwarte vlierbessen
Een geweldig recept voor zelfgemaakte likeur die je zeker zult waarderen.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 500 g Vruchten van zwarte vlier
- 1 l wodka
- 400 g suiker
- 2 Sinaasappels
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
1440 min.
1. Stap
We verzamelen de vruchten van de zwarte vlier en maken ze grondig schoon.
2. Stap
We wassen de sinaasappels goed, snijden ze in dunne plakjes en voegen ze toe aan de vlierbessen.
3. Stap
We gieten de mix met wodka en laten het op een donkere en koele plaats trekken voor een periode van 2 weken.
4. Stap
Na 2 weken zeven we het mengsel en meten we de gegoten wodka.
5. Stap
Voeg voor elke 0,5 liter wodka 400 g suiker toe en kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat het afkoelen.
6. Stap
We gieten de afgewerkte likeur in flessen. De likeur is direct klaar voor consumptie, maar de smaak verbetert na verloop van tijd.