ADVERTENTIE

Bron :: Nataliia Sirobaba from Getty Images

Zelfgemaakte likeur van zwarte vlierbessen

Een geweldig recept voor zelfgemaakte likeur die je zeker zult waarderen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 500 g Vruchten van zwarte vlier Toegevoegd aan
  • 1 l wodka Toegevoegd aan
  • 400 g suiker Toegevoegd aan
  • 2 Sinaasappels Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

1440 min.
1. Stap

We verzamelen de vruchten van de zwarte vlier en maken ze grondig schoon.

2. Stap

We wassen de sinaasappels goed, snijden ze in dunne plakjes en voegen ze toe aan de vlierbessen.

3. Stap

We gieten de mix met wodka en laten het op een donkere en koele plaats trekken voor een periode van 2 weken.

4. Stap

Na 2 weken zeven we het mengsel en meten we de gegoten wodka.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg voor elke 0,5 liter wodka 400 g suiker toe en kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat het afkoelen.

6. Stap

We gieten de afgewerkte likeur in flessen. De likeur is direct klaar voor consumptie, maar de smaak verbetert na verloop van tijd.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Zelfgemaakte likeur van zwarte vlierbessen

Een geweldig recept voor zelfgemaakte likeur die je zeker zult waarderen.

1440
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We verzamelen de vruchten van de zwarte vlier en maken ze grondig schoon.

2. Stap

We wassen de sinaasappels goed, snijden ze in dunne plakjes en voegen ze toe aan de vlierbessen.

3. Stap

We gieten de mix met wodka en laten het op een donkere en koele plaats trekken voor een periode van 2 weken.

4. Stap

Na 2 weken zeven we het mengsel en meten we de gegoten wodka.

5. Stap

Voeg voor elke 0,5 liter wodka 400 g suiker toe en kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat het afkoelen.

6. Stap

We gieten de afgewerkte likeur in flessen. De likeur is direct klaar voor consumptie, maar de smaak verbetert na verloop van tijd.

Ingrediënten
500 g
Vruchten van zwarte vlier
1 l
wodka
400 g
suiker
2
Sinaasappels