ADVERTENTIE

Bron :: Oleksandr P from Pexels

Zelfgemaakte ketchup met rode biet

Lekkere zelfgemaakte ketchup met rode biet, die de perfecte aanvulling is op gegrilde gerechten. Het is ook een uitstekend alternatief voor winkelsauzen, de bereiding is eenvoudig en het resultaat is echt heerlijk.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 500 g biet Toegevoegd aan
  • 400 g Tomaten Toegevoegd aan
  • 2 theelepels appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 2 kopjes water Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bak in een diepe pan de fijngehakte ui tot deze zacht en goudbruin is.

2. Stap

Voeg geraspte bieten en tomaten toe, in stukken gesneden. Voeg ook azijn, water, suiker en zout toe.

3. Stap

Dek af en laat ongeveer een uur sudderen op een matig vuur, of totdat het is ingedikt.

4. Stap

Giet de ketchup daarna in glazen potten en laat deze afkoelen. Je kan het tot 2 weken in de koelkast bewaren.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Zelfgemaakte ketchup met rode biet

Lekkere zelfgemaakte ketchup met rode biet, die de perfecte aanvulling is op gegrilde gerechten. Het is ook een uitstekend alternatief voor winkelsauzen, de bereiding is eenvoudig en het resultaat is echt heerlijk.

60
Notulen
3
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bak in een diepe pan de fijngehakte ui tot deze zacht en goudbruin is.

2. Stap

Voeg geraspte bieten en tomaten toe, in stukken gesneden. Voeg ook azijn, water, suiker en zout toe.

3. Stap

Dek af en laat ongeveer een uur sudderen op een matig vuur, of totdat het is ingedikt.

4. Stap

Giet de ketchup daarna in glazen potten en laat deze afkoelen. Je kan het tot 2 weken in de koelkast bewaren.

Ingrediënten
1 stuk
De Ui
500 g
biet
400 g
Tomaten
2 theelepels
appelciderazijn
2 kopjes
water
200 g
suiker
1 theelepel
zout