Bron :: vaaseenaa for iStockPhotos
Zelfgemaakte kaasmacaroni
Dit is een favoriet recept uit mijn jeugd dat ik vaak maak voor vrienden en familie. De combinatie van romige kaassaus en malse macaroni geeft dit gerecht diepte en volle smaak. Na jaren ervaring met het bereiden van dit hartige gerecht, heb ik een paar handige tips en trucs geleerd die er een gegarandeerd succes van maken.
Ingrediënten
- 250 Gram kleine knobbeltjes
- 2 Eetlepel boter
- 2 Eetlepel Meel
- 500 ml melk
- 200 Gram Cheddar kaas
- 50 Gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper, naar smaak
- 1⁄2 Theelepel Paprikapoeder
Laatste folders
Procedure
Om het kaasmacaronirecept te bereiden, kook je de macaroni in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maar let op dat je hem niet te zacht kookt, hij moet nog een bite hebben omdat hij later in de oven wordt gebakken.
Terwijl de macaroni kookt, kun je beginnen met het maken van de kaassaus. Smelt de boter in een pannetje. Voeg nu de bloem toe en meng goed tot er een pasta ontstaat. Deze techniek heet roux en is een geweldige manier om een dikke saus te maken.
Voeg nu langzaam de melk toe, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen. Zodra het mengsel glad is, zet je het vuur op middelhoog en breng je de saus aan de kook. De saus moet indikken als hij kookt.
Nu kun je de kaas toevoegen. Ik raad aan om altijd een kleine hoeveelheid kaas achter te houden voor het oppervlak. Roer de cheddar en parmezaan erdoor tot de kaas gesmolten is en de saus glad is. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Giet de macaroni af en voeg toe aan de pan met de kaassaus. Roer goed tot alle macaroni bedekt is met saus.
Doe de macaroni in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
Bestrooi de macaronikaas eventueel met peterselie.