Bron :: Daniel Timothy Allison Credit: 123RF
Zelfgemaakt koekjesdeeg à la Thermomix
Dit recept is al heel lang een traditie bij ons thuis. Ik heb het vaak in mijn eigen keuken gemaakt met mijn vertrouwde Thermomix en ik heb het altijd makkelijk gevonden om de perfecte consistentie voor het koekjesdeeg te krijgen. Ik hoop dat je het net zo lekker vindt als wij!
Ingrediënten
- 250 g Meel
- 125 g suiker
- 125 g verzachte boter
- 1 ei
- 1 Pakket vanillesuiker
- 1 Knijpen zout
- Versieringen naar wens: Sprinkles, noten, chocolade, enz.
Laatste folders
Procedure
Om het Thermomix koekjesdeeg te maken, voeg je eerst de bloem, suiker, zachte boter, ei, vanillesuiker en zout toe aan de Thermomix kom. Persoonlijk zorg ik ervoor dat de boter heel zacht is voor het beste resultaat.
Gebruik de deegstand en kneed het deeg 2-3 minuten. Dit is kinderspel met de Thermomix.
Haal het deeg uit de kom en wikkel het in huishoudfolie. Leg het vervolgens ongeveer 30 minuten in de koelkast. Deze stap is essentieel en ik vind dat het deeg hierdoor de perfecte stevigheid krijgt om later gemakkelijk met de cutter te bewerken.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en snijd de gewenste vormen uit. Ik hou van dit stadium omdat iedereen hier zijn creativiteit de vrije loop kan laten. Mijn kinderen hebben altijd veel plezier met het uitsnijden van de koekjes.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn. Tijdens het bakken adviseer ik om de koekjes in de gaten te houden, omdat elke oven anders bakt en je je perfect gevormde koekjes niet wilt laten verbranden!